Španjolska legenda: Znamo da smo najbolji. Nadigrali smo sve protivnike

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je s maksimalnim učinkom od tri pobjede osvojila skupinu A na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon Hrvatske i Italije, Španjolci su svladali i Albaniju u posljednjem kolu grupne faze rezultatom 1:0 i tako potvrdili status favorita grupe.

Ekipa Luisa de la Fuentea nadigrala je sve protivnike do sada i igra veoma napadački, a među najvećim senzacijama cijelog turnira je sjajni mladi tandem krilnih napadača, 21-godišnji Nico Williams iz Athletic Bilbaa i 16-godišnji Lamine Yamal iz Barcelone, koji su i statistički najbolji dribleri na Euru.

Španjolska je osvojila dvije europske titule, 2008. i 2012., kada ih je vodio legendarni Vincente del Bosque, koji smatra da ti uspjesi mogu biti ponovljeni: "Dogodit će se ono što se mora dogoditi, ali vrlo smo uzbuđeni znajući da smo najbolji. Bili smo superiorniji od svih protivnika, ova momčad ima sve elemente za uspjeh. De la Fuente je odlično prilagodio igru imenima koje ima na raspolaganju, pokazao je najviše znanja na turniru i uvijek ću ga podržavati. Veselim se svim lijepim stvarima koje bi mogle stići."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.