VIDEO Najemotivniji trenutak dodjele medalja. Martin Sinković se rasplakao

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

VALENT i Martin Sinković osvojili su svoju treću zlatnu olimpijsku medalju i četvrto olimpijsko odličje u karijeri nakon što su u dramatičnoj utrci dvojca bez kormilara u posljednjim metrima staze stigli do prvog mjesta i novog velikog uspjeha blistave karijere.

Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom. Nakon prvog prolaznog vremena bili su pretposljednji, šesti, a pred zadnju 500 metara dugu dionicu zaostajali su oko dvije i pol sekunde za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom, ali i uz zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima. No, tada su dignuli tempo, odvojili se od Rumunja i Švicaraca i u posljednjih 100 metara dostigli i prestigli Britance te ciljem prošli kao prvi.

Nevjerojatan niz uspjeha

U Londonu 2012. Sinkovići su osvojili svoju prvu olimpijsku medalju, zlato u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom. Četiri godine kasnije u Rio de Janeiru zlato u dvojcu na pariće, a zatim promijenili disciplinu i prije tri godine u Tokiju slavili u dvojcu bez kormilara. Sad su taj uspjeh ponovili.

Koliko im je to značilo moglo se vidjeti po proslavi nakon utrke, ali i po Martinovim suzama nakon intoniranja himne. Taj trenutak možete vidjeti OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.