Dalić: Oduševljen sam dominacijom. Luka igra kao da mu je 25, može još biti s nama

HRVATSKA je u 2. kolu Lige nacija u Osijeku pobijedila Poljsku 1:0 prekrasnim golom Luke Modrića u 51. minuti susreta. Hrvatska je tako došla do prve pobjede u skupini nakon što je u četvrtak izgubila u gostima od Portugala. Nakon što u prvom poluvremenu  reprezentacija Hrvatske nije pronalazila načina kako da probije čvrstu obranu Poljaka, u 52. minuti kapetan Hrvatske Luka Modrić na maestralan način je zabio za 1:0.

Bruno Petković je izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, a Modrić koji iza ponoći puni 39. rođendan na fantastičan je način plasirao loptu u same rašlje poljskog golmana Skorupskog. U drugom susretu grupe Portugal je kod kuće pobijedio Škotsku 2:1. 

Donosimo prve reakcije nakon utakmice u Osijeku. 

Luka Modrić: "Definitivno važna tri boda. Morali smo pobijediti zbog samopouzdanja. Bili smo četiri utakmice bez pobjede i ovo je bilo jako važno. Moramo biti zadovoljni. Sretan sam da sam nakon dugo vremena zabio nakon dugo vremena iz slobodnjaka. Bio je i onaj protiv Slovačke, ali tada je bilo puno sreće. Naravno da sam sretan sam zbog gola, ali još više zbog pobjede", rekao je strijelac Modrić koji se izjednačio sa Sergiom Ramosom sa 180 nastupa za reprezentaciju.

"Ponosan sam i sretan što sam došao do te brojke. Nisam mogao ni sanjati da ću toliko dugo igrati. Prvi nastup je bio san, a ovo sad... Sretan sam što sam i dalje tu da pomognem ekipi da dođe do novih pobjeda. U mojim godinama je bilo što teško prognozirati. Sa mnom se nikad ne zna. Idemo utakmicu po utakmicu. Kad ne bude više žara u meni, neće mi nitko trebati to reći. Sam ću otići. A do tada, i dalje sam tu.''

Marko Pjaca: "Jako teška utakmica. Tvrda. Odlučila je majstorija Luke. Znamo da imamo kvalitetu i uz momčadski duh to je ključno. Na poziciji desnog beka sam igrao u Dinamu dvije utakmice jer su nam bekovi bili ozlijeđeni, Tako i sada, Nije mi najprirodnije, ali sretan sam što mogu pomoći. Naravno da bih volio stalno biti u prvih 11, ali svejedno je tko igra. Najvažnije je pobijediti. Četiri utakmice nismo pobijedili u nizu i zato je bilo jako važno slaviti danas.''

Duje Ćaleta-Car: "Nije me dugo bilo. Bio sam u Egiptu, ali to je bio prijateljski turnir. Sretan sam što sam opet tu. Jako dugo nismo igrali s trojicom. Protiv Portugala smo izgubili, ali nije bilo loše. Puno pričamo, izgleda to jako dobro. Luka nam slavi rođendan. Zabio je gol. Naš motor. Sretni smo zbog njega." 

Zlatko Dalić: "Dobili smo važnu utakmicu. Luki je sutra rođendan, a kako se sad rastajemo, svatko ide na svoju stranu, malo smo ranije proslavili. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Dominantno i moćno. Šteta što rezultat nije bio uvjerljiviji. Hvala publici u Osijeku. Kad imamo takav profil igrača i sad kad se vrate neki ozlijeđeni igrači, bit će to još bolje. 

Djelovali smo dobro i moćno. Jedva čekam da se drugi igrači oporave da budemo još kompletniji. Momcima sam rekao: "Ovo je vrijeme kad se morate borit za sebe i status u reprezentaciji". Bilo je sjajno.

Matanović je u dvije utakmice ušao u 10 šansi, to se dugo nije dogodilo, možda nijedan centarfor nije to napravio u cijeloj sezoni. Mora se radom u klubu i reprezentaciji još više nametnuti i bit će to super. 

Ono kako se Luka borio, kako je uklizavao, igrao je kao da ima 25 godina. Kako djeluje, kako se ponaša, mogao bi još jako puno biti s nama. U Portugalu smo izgubili, ali igrali smo dobro. Novi sustav, pokazali smo da Hrvatska ima igru i da smo opet odlični. Pokazalo se da imamo perspektivu i potencijal, opet ćemo biti dobri. Treba vremena da se posložimo. Ove utakmice pokazale su puno kvalitetnih stvari, izuzetno sam zadovoljan treninzima i samo treba ovako nastaviti.''

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.