Sjajna Sandra Elkasević prvim hicem izborila finale Olimpijskih igara

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SANDRA ELKASEVIĆ plasirala se u finale discipline bacanja diska na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska predstavnica ostvarila je rezultat od 65.63 metra, što je bilo dovoljno za drugo mjesto kvalifikacija i ulazak u borbu za medalju. Kvalifikacijska norma iznosila je 64 metra, a Elkasević ju je prebacila prvim od tri hica. Najbolji rezultat ostvarila je Amerikanka Valarie Allman sa 69.59 metara.

Finale u bacanju diska za žene na rasporedu je u ponedjeljak, 5. kolovoza u 20:30. Elkasević, koja je prije nosila prezime Perković, dvostruka je olimpijska pobjednica s Igara u Londonu 2012. godine i Rio de Janeiru 2016. godine.

Tolj i Mihaljević nisu ušli u finale

Uz Elkasević, u kvalifikacijama bacanja diska nastupila je i Marija Tolj. Ona je bila dio kvalifikacijske skupine A, u kojoj je ostvarila rezultate od 59.87 i 59.27, uz jedan prijestup. Na kraju je osvojila 23. mjesto te se nije plasirala u finale.

Uz te dvije natjecateljice, Hrvatsku je večeras u atletici predstavljao i Filip Mihaljević u bacanju kugle. Nije uspio prebaciti kvalifikacijsku normu te se neće boriti za medalju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.