Pogledajte što je Đoković objavio kad je Donna Vekić ušla u finale

Foto: EPA

DONNA VEKIĆ je plasmanom u finale teniskog turnira osigurala Hrvatskoj još jednu medalju. Upitno je samo hoće li ona biti zlatna ili srebrna nakon što završi subotnje finale u kojem će igrati protiv Zheng Qinwen, 21-godišnje Kineskinje i sedme tenisačice svijeta. 

Vekić je u polufinalu za samo 67 minuta igre pobijedila Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu 6:4, 6:0. Na društvenim mrežama podržao ju je i srpski tenisač Novak Đoković, trenutno drugi na ATP ljestvici i glavni favorit za osvajanje muškog olimpijskog turnira. Evo što je Đoković objavio na Instagram storyju.

Prva tenisačica s olimpijskom medaljom

Vekić je prva hrvatska tenisačica s olimpijskom medaljom. Ukupno su hrvatski tenisači dosad osvojili pet medalja, od čega po jedno zlato i srebro te tri bronce. Zlatni su u parovima u Tokiju 2021. bili Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u finalu pobijedili srebrne Marina Čilića i Ivana Dodiga.

Goran Ivanišević je u Barceloni 1992. osvojio broncu u singlu te u paru s Goranom Prpićem. Treću hrvatsku broncu na olimpijskim igrama osvojili su Mario Ančić i Ivan Ljubičić u parovima u Ateni 2004. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.