Njemačka je pobijedila Španjolsku. Evo što sad treba Hrvatskoj za četvrtfinale

Foto: Profimedia

NJEMAČKA je u utakmici četvrtog kola skupine A olimpijskog turnira u rukometu pobijedila Španjolsku s 33:31 i izborila je četvrtfinale turnira. S druge strane, sad je poznato što točno Hrvatskoj treba u nedjelju od 21 sat u zadnjem kolu protiv Španjolaca.

Hrvatska će izboriti plasman među osam najboljih samo u slučaju pobjede protiv Španjolske. Poraz ili bod Hrvatsku ostavljaju bez plasmana u četvrtfinale. Ovaj scenarij vrijedi pod uvjetom da Slovenija večeras pobijedi Japan, protiv kojeg je veliki favorit.

S obzirom na poraze od Slovenije i Švedske, Hrvatska i u slučaju pobjede nad Španjolcima ne može biti bolje plasirana od četvrtog mjesta, a to znači da bi u četvrtfinalu trebala ići na prvog favorita Dansku, za koju se očekuje da će biti prva u skupini B. 

Švedska je Hrvatskoj nanijela najteži poraz u povijesti olimpijskih igara

Podsjetimo, Hrvatskoj se plasman u četvrtfinale zakomplicirao nakon što joj je Švedska nanijela najteži poraz u povijesti olimpijskih igara. Šveđani su u poslijepodnevnom terminu slavili čak 38:27, s time da su bili bez suspendiranog kapetana, ujedno najboljeg igrača Jima Gottfridssona te njegove odlične zamjene Felixa Claara.

Dosad je najteži poraz Hrvatske na Olimpijskim igrama bio također od Švedske, i to u Atlanti u grupnoj fazi 1996. godine, kada je bilo 27:18.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.