Objavljen raspored. Evo kad će Donna Vekić igrati za olimpijsko zlato

Foto: EPA

DONNA VEKIĆ (28) i Kineskinja Qinwen Zheng (21) u subotu oko 15:30 trebale bi igrati tenisko finale u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji Olimpijskih igara. Vekić je u polufinalu pobijedila Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu 6:4, 6:0, dok je Zheng sa 6:2, 7:5 izbacila prvu igračicu svijeta Igu Swiatek.

Na službenim stranicama Olimpijskih igara objavljen je raspored odigravanja subotnjih mečeva na terenu naziva Philippe Chartier. Prvi će na teren u 12 sati izaći Australci Matthew Ebden i John Peers, koji će protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Rajeeva Rama igrati za zlato u parovima. Uslijedit će meč za broncu parova između Amerikanaca Taylora Fritza i Tommyja Paula te Čeha Tomasa Machaca i Adama Pavlašeka.

Dakle, meč između Vekić i Zheng očekuje se iza 15 sati, no to je podložno promjenama ovisno o trajanju prethodna dva meča.

Vekić je dvaput igrala sa Zheng

Vekić se nalazi na 21. mjestu WTA liste, dok je Zheng sedma. Dosad su igrale dvaput i svaka je upisala jednu pobjedu. Vekić je slavila 2021. u Courmayeuru 7:6(1), 6:2, a Zheng uzvratila prošle godine pred domaćom publikom u Zhuhaiju sa 6:4, 6:7(6), 6:4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.