Legendarni sudac je novo Oko sokolovo. Analizirat će utakmice SHNL-a

Foto: EPA

DINAMO i Istra u 21 sat na stadionu Maksimir igraju prvu utakmicu prvog kola SuperSport HNL-a. Uoči početka nove sezone domaćeg prvenstva objavljeno je da će bivši hrvatski nogometaši, a sada stručni komentatori, Joško Jeličić (53) i Hrvoje Vejić (47) komentirati utakmice hrvatskih klubova. 

Sada je poznato i da je SHNL dobio novo Oko sokolovo, odnosno stručnjaka koji će analizirati suđenje na kanalu MAXSport, koji prenosi utakmice domaćih klubova. Riječ je o Damiru Skomini (47), Slovencu koji je prije tri godine završio sjajnu sudačku karijeru.

Skomina je sudio finale Lige prvaka 2019.

Među ostalim, sudio je na svjetskim i europskim prvenstvima, a vrhunac je doživio 2019. godine, kada je sudio finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama (2:0). Također, sudio je finale Europa lige 2017. između Manchester Uniteda i Ajaxa (2:0), UEFA-in Superkup 2013. između Atletico Madrida i Chelseaja (4:1), kao i brojna finala slovenskog kupa.

Suđenje u SuperSport HNL-u prvi će put analizirati u ponedjeljak od 18 sati u sklopu studijske emisije Studio HNL na kanalu MAXSport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.