Tko je 51-godišnji Turčin na Olimpijskim igrama koji je slomio internet?

Screenshot: Eurosport

TURČIN Yusuf Dikec (51) preko noći je postao senzacija nakon što je sa svojom streljačkom partnericom Sevvalom Ilaydom Tarhan osvojio srebrnu medalju u disciplini 10 metara zračni pištolj za mješovite timove. Nije to samo po sebi toliko veliko iznenađenje koliko jest način na koji je Dikec nastupio u Parizu.

Streličarstvo i streljaštvo je, kao i puno drugih sportova, u moderno doba postalo prava nauka. Natjecanju se prilazi maksimalno detaljno, pazi se na najmanje detalje, a natjecatelji imaju razna pomagala, poput sjenila za oči, kapa, posebnih naočala te raznih drugih stvari.

Ležerni Dikec raspalio maštu

No Dikec se na borilištu pojavio u najležernijem mogućem izdanju, s rukom u džepu te bez ikakvih pomagala osim običnih naočala, koje stalno nosi. Držeći pištolj poput plaćenog ubojice, Dikec je odveo svoj tim do srebrne medalje i instantno postao hit na internetu.

Danima pratitelji Olimpijskih igara bruje o njegovu neobičnom i hladnokrvnom stilu. "Korejci su na Igre poslali kiborga, a Turci plaćenog ubojicu", "Frajer je nevjerojatan, pogledajte ga kako je opušten", "Turska je poslala tipa bez ikakvih pomagala da osvoji srebrnu medalju. Bizarno", samo su neki od komentara.

Mediji su u Parizu ubrzo došli do 51-godišnjaka i pitali ga kako komentira svoju internetsku slavu. On je, u stilu u kojem je i pucao iz pištolja, hladnokrvno odgovorio: "Meni je to u krvi, ne trebaju mi pomagala." Time je dodatno raspalio maštu internetskih fanova.

Specifična tehnika

"Moja tehnika je specifična jer zaista čitavo vrijeme gađam s oba oka otvorena, dok drugi natjecatelji koriste pomagala da im je jedno oko zatvoreno. Čak se i suci uvijek čude kad vide kako gađam", rekao je Turčin.

I dok oni smišljaju nove hvalospjeve i simpatične objave na Dikecov račun, isplivale su i dodatne informacije o njemu. Dikecu je pucanje zaista u krvi jer je riječ o bivšem višem naredniku turske specijalne policije.

Dok je bio mlađi, išao je i na vojnu akademiju i tamo je izbrusio svoje pucačke vještine. Streljaštvom se bavi od 2001. godine, ovo su mu bile pete olimpijske igre, ali tek prva medalja. Redovito ih je osvajao na nacionalnim, svjetskim i europskim prvenstvima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.