Još jedna kontroverzna boksačica rasplakala protivnicu

Foto: Profimedia

ALŽIRSKA boksačica Imane Khelif izazvala je brojne kontroverze nastupom na Olimpijskim igrama. Ona nije prošla test spola po IBA-u, no na Olimpijskim igrama dozvoljeno joj je da se natječe u konkurenciji žena. Alžirka s viškom testosterona lako rješava svoje suparnice, no nije jedina.

Boksačica s Tajvana Lin Yu-ting (28) također se natječe na Olimpijskim igrama. Jednako kao i Alžirka, boksačica s Tajvana nije prošla IBA test spola te joj je onemogućeno natjecanje na Svjetskom prvenstvu. No Olimpijski odbor ju je pustio da se natječe u ženskoj konkurenciji do 57 kilograma.

Uzbekistanka napustila dvoranu u suzama

Tajvanka je danas u tri runde na bodove pobijedila Uzbekistanku Sitoru Turdibekovu (22), koja joj nije htjela dati ruku nakon završetka meča. Uzbekistanka je napustila dvoranu u suzama, nije htjela ni dati izjavu za medije.

Kontroverze oko regularnosti boksačkih natjecanja za žene nastale su nakon što se Talijanka Angela Carini povukla iz borbe sa spomenutom Alžirkom nakon 46 sekundi. "Morala sam sačuvati život", rekla je Carini. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.