Jake Paul ima poruku za Talijanku koja je poražena u meču protiv sporne boksačice

Foto: Profimedia/EPA

JAKE PAUL, zvijezda YouTubea sve prisutnija u boksačkom svijetu i vlasnik promocije Most Valuable Promotions (MVP), ponudio je Talijanki Angeli Carini mjesto na jednom od svojih nadolazećih boksačkih programa. Pritom je bez ikakvih ograda istaknuo da se ona na Olimpijskim igrama u Parizu borila protiv muškarca.

"Muškarac" kojeg Paul spominje na Twitteru je Imane Khelif iz Alžira. Ona nije transrodna osoba, identificira se kao žena, a ima povišenu razinu testosterona. Protiv Carine se borila 45 sekundi, koliko je bilo potrebno da Talijanka preda meč zbog jakih bolova i s rečenicom: "Ovo nije pošteno."

Podsjetimo, Carini je nakon jednog udarca Alžirke zatražila da joj se popravi zaštitna kaciga. Nakon još jednog je otišla u svoj kut i zatražila prekid borbe. Nakon što je prekinuta, 25-godišnja Talijanka je kleknula i zaplakala.

Njegov post podijeljen je 14.000 puta

Sve je to na X-u popratio Paul, koji je boksačku karijeru počeo graditi na sve ozbiljnijim suparnicima i koji je na omjeru od 10 pobjeda i jednog poraza. Nanio mu ga je Tommy Fury, brat boksačke megazvijezde Tysona Furyja.

"Angeli Carini: iako se tvoji snovi danas nisu mogli ostvariti zbog ludih agenda koje trenutno vladaju našim svijetom, volio bih ti ponuditi da se boriš u predborbi MVP-ja, kako bi svijetu pokazala svoje talente na pravednoj platformi, a ne protiv muškarca", napisao je Paul na X-u i zatražio svoje pratitelje da dijele ovaj post.

Podijeljen je 14.000 puta.

Imane Khelif bila je diskvalificirana sa ženskog Svjetskog prvenstva 2023. godine jer je testovima "dokazano da ima XY kromosome", objasnili su iz Međunarodne boksačke asocijacije (IBA). No, kako IBA ne vodi olimpijsko boksačko natjecanje u Parizu, Međunarodni olimpijski odbor dopustio joj je natjecanje na Igrama. Borila se i u Tokiju na Igrama održanima prije tri godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.