Bellingham: Istraživao sam Srbe, nisam vjerovao da su stvarno tako dobri

Foto: Profimedia

NA VELTINS Areni u Gelsenkirchenu Engleska je u prvom kolu skupine c s 1:0 pobijedila Srbiju. Gol za pobjedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti. Premda je Engleska ušla u susret kao veliki favorit, osim pogotka kojeg je zabila u ranoj fazi i grede Kanea u 77. minuti, ništa od nje nismo vidjeli.

Momčad Garetha Southgatea je odigrala jalovu i blijedu utakmicu i Srbija je u dobom dijelu utakmice bila konkretnija, no nije znala kako doći do prave šanse i pogotka. U prvom dvoboju ove skupine Danska i Slovenija su odigrali 1:1.

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi ponajviše branili i izgledali defenzivno. No, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka EURA, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik u drugom poluvremenu, no nisu uspjeli zabiti.

Kane i Bellingham nahvalili Srbiju

"Znao sam da su briljantni, da imaju dobre igrače na svim pozicijama. Istraživao sam ih, nisam vjerovao da imaju toliko dobrih igrača. Bilo je teško, oni su sjajna momčad", nakon susreta rekao je junak pobjede Jude Bellingham pa je rekao da smatra da je Engleska favorit za konačnu pobjedu:

"Da, osjećamo veliko samopouzdanje. Moji su suigrači odlični. Imali smo plan igre i slijedili smo ga. Imamo puno samopouzdanja i to moramo potvrditi na terenu ako mislimo ići prema peharu.''

Napadač Bayerna i Engleske Harry Kane također je nahvalio Srbe.

''Kad sve sumiramo, pobjeda je zaslužena. Najvažnije je proći skupinu. Znali smo da nas čeka teška utakmica jer Srbija ima nekoliko odličnih igrača. Bio je dio igre u drugom poluvremenu kad su nas natjerali da kampiramo u naših 16 metara i bilo nam je jako teško izaći. Na kraju jako važna pobjeda", rekao je Kane.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.