Evo kad će Donna Vekić krenuti u borbu za olimpijsko zlato

DONNA VEKIĆ plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu i tako osigurala Hrvatskoj barem srebrnu medalju. Vekić je u polufinalu za samo 67 minuta igre pobijedila Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu 6:4, 6:0. Protivnica u subotnjem finalu bit će joj 21-godišnja Kineskinja Qinwen Zheng (WTA - 7.), koja je u polufinalu izbacila Igu Swiatek, prvu igračicu svijeta.

Nevjerojatna dominacija nakon nevjerojatne drame

Nakon nevjerojatne drame protiv Marte Kostjuk u četvrtfinalu, ovaj meč bio je čista suprotnost. Vekić je dominirala od početka do kraja, Schmiedlova je pružala dobar otpor u prvom setu, ali u drugom više nije imala nikakve šanse. 28-godišnja Osječanka je projurila do finala i donijela Hrvatskoj povijesnu prvu medalju u ženskom tenisu.

Donna bi trebala u 14 izaći na teren

Vekić će u subotu igrati za  prvu hrvatsku zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Program na Philippe-Chatrieru kreće u 12 sati, a prije velikog finala na rasporedu je meč za broncu muških parova.

Očekuje se da bi Donna  na teren trebala krenuti negdje oko 14 sati, osim ako organizatori u međuvremenu ne promijene program. Točan raspored bit će objavljen sutra tijekom dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.