Hrvatski olimpijac od suza i bijesa nije mogao dati izjavu novinarima

Foto: EPA

KUMRIĆ je bolestan ušao u borbu, već na zagrijavanju smo shvatili da neće biti dobro, rekao je Tomislav Marjanović, trener judaša Zlatka Kumrića. Hrvatski judaš nije u četvrtak prošao prvo kolo na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 100 kg, bolji od njega je bio Talijan Gennaro Pirelli. Pirelli, od kojeg je Kumrić izgubio u borbi za broncu na Europskom prvenstvu u travnju u Zagrebu, dobio je borbu nakon što je hrvatski judaš dobio treću opomenu (shido).

Za tridesetogodišnjeg Kumrića, člana splitskog Studenta, ovo su prve Olimpijske igre, a on je tek drugi hrvatski predstavnik na olimpijskom judo turniru u povijesti nakon Tomislava Marijanovića, svog trenera. Marijanović se natjecao na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u kategoriji do 81 kilograma.

Borio se bolestan

"Zlatka već tri dana trese temperatura, neka gripa ili viroza, i već na zagrijavanju smo vidjeli da neće biti dobro. Vidjeli ste da je bio polumrtav, bez snage. Pokušao je, ali nije išlo jer mu Talijan je i inače ne odgovara.

Zlatko je visok i manje mu odgovaraju ovi koji su niži od njega, a Pirelli ima i taj destruktivni stil, nema tu otvorene borbe. Šteta. Da je bio zdrav, sto posto sam uvjeren da bi ga dobio. Samo da nije bilo te proklete viroze", rekao je trener Marijanović, dok Kumrić, svjestan propuštene prilike, nije uspijevao suzdržati suze i bijes, niti se dovoljno smiriti da podijeli dojmove s novinarima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.