Vekić: Nisam znala kako se zovem na početku meča. U životu nisam bila tako nervozna

Foto: Profimedia

DONNA VEKIĆ plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu i tako osigurala Hrvatskoj barem srebrnu medalju! Vekić je u polufinalu za samo 67 minuta igre pobijedila Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu 6:4, 6:0. Protivnica u subotnjem finalu bit će joj 21-godišnja Kineskinja Qinwen Zheng (WTA - 7.), koja je u polufinalu izbacila Igu Swiatek, prvu igračicu svijeta. Vekić je nakon utakmice razgovarala s novinarom HRT-a.

Kako se osjećaš?

Nemam riječi. Ne mogu vjerovati. Toliko sam sretna, toliko olakšanje nakon meča...

Ovo Vam je ispunjenje sna?

To je jedan do velikih ciljeva od početka moje karijere, otkad sam se počela baviti tenisom. Ne znam što bih vam rekla...

Na početku ste bili malo nervozni, ali kad je sve sjelo na svoje mjesto, Schmiedlova nije imala šanse?

Nervozna... Nisam znala kako se zovem na početku, a ni na kraju. Toliku nervozu u životu nisam imala. Išla sam poen po poen, pokušavala sam ne misliti previše o tome. Drugi set sam potpuno bila u zoni...

Odakle snaga nakon iscrpljujućih mečeva?

Sinoć sam legla u tri. Jutros kad sam se probudila sam bila umorna, ali umor danas nije bio opcija. Kada se igra za medalju, umor ne postoji.

Igrate sa puno samopouzdanja u ključnim trenucima...

Igram na podlozi koja mi najmanje odgovara. Da mi je netko rekao da ću biti u finalu, ne bih mu vjerovala. Svaki meč sam se trudila do kraja i ostavljala sve na terenu i isplatilo se.

U finalu čeka Zheng, bit će to težak meč?

Finale nikad nije lagano, ali ja sam svoj cilj ispunila. Cilj mi je i, naravno, osvojiti zlato, no napokon ću uživati u meču.

Napokon slijedi dan odmora...

Raspored je bio brutalan, svaki dan mečevi, ali sutra ću iskoristiti dan za oporavak i bit ću sto posto spremna za finale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.