Zrinjski nakon drame pobijedio Slovence u gostima i izbacio ih iz Europe

Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell

HRVATSKI nogometaši Marin Tomasov i Frano Mlinar postigli su pogotke, a njihove su momčadi, Astana i Zrinjski, preskočili drugo pretkolo Konferencijske lige. Astana je na domaćem terenu svladala moldavski Milsami s 1:0 te je s ukupnih 2:1 prošla dalje. Pogodak odluke u uzvratu postigao je iskusni, 36-godišnji hrvatski igrač Marin Tomasov, u 49. minuti.

Kazahstanska Astana će u 3. pretkolu ovog natjecanja igrati s poraženim iz ogleda drugog pretkola Europske lige u kojem se sastaju hrvatski doprvak Rijeka i rumunjski Corvinul. Rijeka večeras na Rujevici igra uzvrat, a prvi susret završio je bez golova.

Zrinjski prošao

Bosansko-hercegovački doprvak Zrinjski je u prvom susretu poražen na domaćem terenu od slovenskog predstavnika Bravo s 0:1. U uzvratu je Zrinjski nadoknadio minus, pobijedio je 3:1 i s ukupnih 3:2 prošao dalje.

Do 79. minute Zrinjski je vodio 2:1 i s tim rezultatom bi se igrali produžeci, ali je tada gol za veliko slavlje gostiju i konačnih 3:1 postigao hrvatski nogometaš Frano Mlinar, do prošle sezone član Istre 1961. Zrinjski će u 3. pretkolu igrati protiv poraženog iz dvoboja drugog pretkola Europske lige u kojem se sastaju Panathinaikos i bugarski Botev Plovdiv.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.