Junak Srbije nakon pobjede u drami: Ništa nisam uradio. Pogodio sam sretan šut

Foto: EPA

SRPSKA reprezentacija u 3x3 košarci, uličnom basketu, jedan je od glavnih favorita za zlato na Olimpijskim igrama. Srbi su godinama najdominantnija ekipa u ovom sportu, imaju šest svjetskih zlata, olimpijsku broncu iz Tokija i najboljeg igrača na svijetu - Strahinju Stojačića.

Ulogu favorita opravdali su u prvom nastupu u Parizu u kojem su s uvjerljivih 22:14 porazili Amerikance, ali zatim su pretrpjeli iznenađujući poraz od Kineza. U trećem nastupu vratili su se pobjedama protiv Nizozemske, i to na dramatičan način u posljednjoj sekundi.

"Ne igramo na nivou kako smo se pripremili"

Kod rezultata 19:19 Stojačić je iz veoma teške pozicije pogodio tricu, odnosno u ovom sportu "dvicu" i donio Srbima pobjedu rezultatom 21:19. Nakon pobjede veoma je skromno govorio o svojem doprinosu: "U potpunom sam kontra ritmu. Ništa nisam uradio na ovom meču. Momci su odradili sve i povukli, na kraju sam ja pogodio sretnu dvicu. Bogu hvala da je ušla.

Važna pobjeda za nas, ali odigrali smo dva užasna meča. Ne igramo na nivou kako smo se pripremili i kako želimo igrati. Iskreno to mislim. Ipak, činjenica je da se sada znatno lakše diše poslije čudesnog koša. Naravno, pobjeda je važna i za samopouzdanje. Nije da precjenjujemo sebe, ali ovo stvarno nije način na koji želimo igrati.

Protiv Amera smo odigrali stvarno perfektno, bez greške, a onda se dogodio taj šamar od Kine. Možda i šamar realnosti. Doduše, bolje je da sada izgubimo. Sjećamo se što je bilo na prošlim Igrama kada smo sve pobijedili u grupi, a onda nesretno izgubili polufinale."

"Hvala Bogu ušla je"

U zadnjem napadu lopta se kod njega našla slučajno: "Nije to trebao biti zadnji napad. Drugačiji je bio dogovor, ali je lopta ostala u rukama. Hvala Bogu, ušla je. Neka uđe tako još tri puta, ali moramo da igramo bolje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.