Romano otkrio koliko je Sociedad platio Sučića. Navijači pišu da je to bagatela

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativac Luka Sučić (21) prešao je u španjolski klub Real Sociedad. Sučić je iz Salzburga otputovao danas u Španjolsku sa svojim agentima i odradio liječnički pregled. Trebao bi biti zamjena za španjolskog reprezentativca Mikela Merina, možda i najboljeg igrača Sociedada, koji je na odlasku i trebao bi prijeći u Arsenal.

Fabrizio Romano je objavio i detalje ugovora. Sociedad je hrvatskog dragulja platio samo 10 milijuna eura, a Salzburgu će pripasti i 10 % od njegove iduće prodaje. Većina navijača smatra kako je španjolski klub jako dobro prošao jer smatraju da Sučić vrijedi puno više. No, s obzirom na to da ulazi u zadnju godinu ugovora i da bi ga se iduće sezone moglo dovesti besplatno, ovo je vjerojatno bila najbolja ponuda.

Pokazao se na Europskom prvenstvu

Dio svog repertoara pokazao je i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, Dobio je 25 minuta protiv Španjolske, a u ključnoj, posljednjoj utakmici grupne faze, igrao je od prve minute protiv Italije. Rođen je u Linzu, a prošao je Salzburgovu nogometnu školu. Prošle se sezone nametnuo kao jedan od najboljih igrača Salzburga, koji ipak nije uspio osvojiti austrijsko prvenstvo.

Grafika: Sofascore

Odigrao je 32 utakmice, zabio četiri gola i devet puta asistirao. U proljeće 2023. godine imao je operaciju koljena zbog koje je morao pauzirati šest mjeseci. No nakon nje se vratio i nastavio s dobrim igrama. Ukupno je za Salzburg odigrao 128 utakmica, zabio 18 golova te asistirao za njih 19.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.