Hrvatski trener senzacionalno izbacio Izraelce iz Europe nakon trilera s devet golova

Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell

AZERBAJDŽANSKI Sabak iz Bakua prošao je nakon nevjerojatne drame i penala u treće pretkolo Konferencijske lige. Trener Azera je hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić. Bivši trener Gorice, Istre, Šibenika i Zrinjskog je u prvoj utakmici drugog pretkola senzacionalno svladao Maccabi u Haifi s 3:0 i očekivalo se da će mirno odraditi uzvrat. No prošao je tek nakon trilera penala.

Gosti su na poluvremenu vodili golom Doleva Haziza. No u drugom poluvremenu je krenuo show. Pavol Safranko je izjednačio u 47. minuti, da bi Frantzdy Pierrot i Lorenco Šimić, bivši igrač Hajduka, doveli goste u vodstvo od dva gola. Parris je smanjio na 2:3, ali su Refaelov i Pierrot do kraja zabili još dva gola i s 5:2 poslali susret u produžetke.

Tamo se domaćin nakratko izvukao kada je njemački napadač Joy-Lance Mickels zabio za 3:5. No u 112. minuti je Dean David zabio deveti gol na susretu i odluka je pala nakon izvođenja penala. Srećom po Rendulića, Izraelci su promašili tri penala zaredom i ispali iz Europe. U trećem pretkolu igrat će protiv boljeg iz ogleda između Vaduza i irskog St. Patricksa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.