Na Rebru usred vrućina ne rade klime. "Rješavaju tek sad, kad je izašlo u medije"

Foto: Index

Hrvatska je na udaru toplinskog vala čiji se vrhunac očekuje danas i sutra. Najviša temperatura će tijekom dana iznositi i do 38 stupnjeva, a iznadprosječno toplo bilo je i tijekom protekle noći. Usred toplinskog vala na respiratornom odjelu pedijatrije na zagrebačkom Rebru ne rade klime.

"Na respiratornom dječjem odjelu klime ne rade već danima, dijete i supruga su mi tamo i čini mi se da se sve pokrenulo tek sad, kada je to došlo u medije. Smiješno mi je da ravnatelj kaže da se rade popravci i oglašava se tek kada sve izađe u javnost. Žalili su mi se da im je jako vruće, a žalili su se i ostali pacijenti, pa i zaposlenici. Nevjerojatno je da pacijenti uopće tamo borave. Sad se sve rješava, ravnatelj govori da treba imati strpljenja, da se sve rješava, a ljudi se tamo danima žale na nesnosne vrućine", kazao je čitatelj za Index.

Reporterka Indexa posjetila je Rebro. Kako javlja, na 4. katu, gdje se nalazi pedijatrija, klime ne rade i jako je vruće. Radnici pokušavaju sanirati problem. U čekaonici je tek jedan čovjek.

 

"Došli smo jučer i tad sam doznala da ne radi cijeli klimatizacijski sustav na četvrtom katu pedijatrije, na respiratornom odjelu KBC-a Rebro. Bili smo na hitnoj i čekali smo tamo sve dok nam nisu rekli da postoji mjesto na odjelu. Ondje je bilo ugodno, pa smo se šokirali kad smo došli. Ovdje je nepodnošljivo", ispričala je čitateljica Večernjeg lista i dodala da su im u bolnici dali ventilatore.

"Ma jedan sat se ne može izdržati"

"Uprava je navodno rekla osoblju da se radi na tome. Ma ni jedan sat ne može se izdržati, a kamoli danima. A vikend dolazi. Vidim osoblje. Ne mogu ni oni to izdržati. I oni su jadni. Ne znam je li se itko žalio, ali doznajem kako ovo traje danima", dodala je.

Kaže da je dobar dio pacijenata na kisiku: "Suludo je da dobivaš kisik, a kisika nema u prostoriji", ispričala je za Večernji.

Iz KBC-a potvrdili da je došlo do kvara. "Činimo sve što možemo"

Oglasili su se iz KBC-a Zagreb te su potvrdili da je došlo do kvara na cirkulacijskoj crpki.

"Zbog preopterećenja središnjeg sustava rashlada KBC-a Zagreb došlo je do kvara na cirkulacijskoj crpki koja opskrbljuje 4. kat glavne zgrade gdje se nalazi Klinika za pedijatriju. HEP Toplinarstvo koje je zaduženo za održavanje sustava detektiralo je kvar koji će biti uklonjen u najkraćem mogućem roku.

U međuvremenu je na Klinici postavljeno pet prijenosnih klima uređaja, a tijekom dana bit će upogonjeno njih još pet.

Svjesni neugode za bolesnike i osoblje i nadalje činimo sve što možemo", poručili su iz KBC-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.