Srce poginule policajke Mare spasilo život. "Bila bi presretna kad bi znala"

Foto: Facebook

Srce Mare Koroljević (37), policajke koja je stradala u nesreći na autocesti A3, naletjevši na pješaka koji je umro na licu mjesta, transplantirano je. Koroljević je sahranjena danas u 13 sati na gradskom groblju u Otoku.

Od Mare su se oprostili članovi Moto kluba Vinkovci, čija je bila počasna članica, emotivnom objavom na Facebooku.

"Maro naša, počivaj u miru Božjem, čuvaj nas i prati s nebeskih cesta kao što si nas čuvala i pratila u našem defileu prije 2 tjedna. Uvijek ćeš biti u našim mislima i srcima. Obitelji, rodbini i svim prijateljima iskrena sućut od MK Vinkovci", objavili su.

"Marino srce kucati ne prestaje", dodali su, osvrnuvši se na činjenicu da je Mara donirala svoje srce, koje je helikopterom prevezeno iz KBC-a Osijek u KB Dubrava.

Uspješna transplantacija

Pacijent kojemu je srce presađeno dobro se oporavlja, saznaje 24sata. "Presretni smo što je njezino veliko, dobro srce nekome sad spasilo život", rekao je Marin brat Mato. Marina obitelj pristala je donirati i druge njezine organe.

"Uvjeren sam da bi moja dobra Mara i sad bila presretna kad bi znala da je svojim velikim srcem nekome spasila život. Nadam se da će i drugi njezini organi biti donirani, ako je moguće. Mi kao obitelj smo pristali na to. Voljeli bismo da i tako Mara pomogne onima kojima pomoć treba", ispričao je shrvani brat Mato.

Preminula nakon teške nesreće

Podsjetimo, policajka je preminula 2. kolovoza nakon što je dan ranije na motoru na A3 naletjela na pješaka. Preminuo je i pješak na kojeg je naletjela. Iz policije su poslali priopćenje u kojem navode kako je došlo do prometne nesreće.

"Do prometne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka.

Tada je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Pješak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Liječnici su joj konstatirali teške tjelesne ozljede opasne po život. Kasnije je preminula.

O svemu poduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", rekli su iz PU vukovarsko-srijemske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.