Ukrajinci upali u Rusiju. Rusi zabrinuti zbog nuklearke, proglašeno izvanredno stanje

Foto: Wikipedia

Ruska Nacionalna garda pojačala je zaštitu nuklearne elektrane Kursk zbog ukrajinskog napredovanja prema ruskom pograničnom području Kurska, a u međuvremenu je u toj regiji uvedeno ​​izvanredno stanje. Dodatne snage također su raspoređene u borbama protiv diverzantskih i izviđačkih trupa u regijama Kursk i Belgorod, objavila je garda.

Rečeno je da se operacije provode s ruskim pograničnim trupama i vojskom. Elektrana Kursk ima četiri nuklearna reaktora, a udaljena je nešto više od 60 kilometara od ukrajinske granice. Ukrajinske trupe potpomognute tenkovima i topništvom jučer su prešle rusku granicu iz regije Sumi.

Na snazi izvanredno stanje

Prema nepotvrđenim izvješćima, napredovali su do 15 kilometara u smjeru nuklearne elektrane. U ruskoj regiji Kursk na snazi ​​je izvanredno stanje, objavio je danas vršitelj dužnosti guvernera Aleksej Smirnov na Telegramu. Rusko ministarstvo zdravstva priopćilo je da je u napadima ukrajinskih snaga na regiju Kursk ozlijeđena 31 osoba, uključujući šestero djece.

Rusija je optužila ukrajinske trupe da su prešle granicu u njezinu regiju Kursk, što, ako se potvrdi, označava prvi upad takve vrste iz Ukrajine. Rusko ministarstvo obrane, rusko istražno povjerenstvo i ruski pravobranitelj za djecu rekli su da su ukrajinske snage jučer pokrenule "masivni napad", pokušavajući probiti rusku obranu na granicama regije Kursk, koja se nalazi sjeverno od ukrajinske regije Sumi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.