DP: Širi se laž o našim ministrima

Marko Prpic/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić održao je u Vukovaru konferenciju za medije na kojoj je govorio o neistinitim medijskim natpisima koji navode kako su ministri Domovinskog pokreta glasali za financiranje srpskog tjednika Novosti.

''To je čista laž. Na sjednici Vlade tema uopće nije bila financiranje tjednika Novosti'', uvodno je rekao Mlinarić. Na sjednici Vlade doneseni su Operativni programi za nacionalne manjine 2024.-2028. koji se sastoje od operativnih programa koji sadrže aktivnosti koje se odnose na sve nacionalne manjine koje su navedene u izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske.

Domovinski pokret ne protivi se da Republika Hrvatska pomogne nacionalnim manjinama kako bi im se poboljšala kvaliteta života i obrazovanja te kako bi slobodno mogli iskazivati svoj kulturni identitet i običaje, kažu iz stranke, no naglašavaju da DP ostaje pri svojim stavovima i ne pristaje da RH financira tjednik koji uzastopno vrijeđa hrvatske branitelje, svojata hrvatski teritorij i iskrivljuje našu povijest.

''Na ovu temu zastupnici Domovinskog pokreta glasat će u Hrvatskom saboru kada na dnevnom redu budu točke vezane za dopune Zakona o medijima i donošenja državnog proračuna. U vrijeme koalicijskih pregovora Domovinski pokret čvrsto je rekao da neće biti u niti jednom slučaju dio vlasti u kojoj je SDSS. To je i dalje crta ispod koje Domovinski pokret ne ide. Domovinski pokret na financiranje Novosti neće pristati'', zaključio je Mlinarić.

Nakon upita novinara, Mlinarić se kratko osvrnuo i na izborni sabor Domovinskog pokreta koji će se održati 31. kolovoza 2024. godine i još jednom pozvao sve članove Domovinskog pokreta da se kandidiraju na izborima. ''Očekujem festival demokracije!'', poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.