Organizatori koncerta u Imotskom o Milanoviću: Iznenađeni smo i pomalo uvrijeđeni

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U utorak je u Imotskom održan koncert “Imotski ne zaboravi”. Prije koncerta glavnim je gradskim trgom odjekivala pjesma Evo Zore, evo dana koja slavi ustaške koljače Juru Francetića i Rafaela Bobana, a okupljeni su isticali zastave HOS-a s pozdravom Za dom spremni, pri čemu su jednu ogrnuli oko kipa Tina Ujevića te mu na glavu stavili šešir s istim pozdravom.

Reagirao je predsjednik Zoran Milanović koji je oštro osudio veličanje ustaštva u Imotskom. Poručio je da "ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo vidjeti i čuti u Imotskom, prije i tijekom jednog koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj". Kazao je i da to ne smije proći bez sankcija,a pogotovo bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za provođenje zakona. 

>> Milanović o Evo zore, evo dana u Imotskom: "Promoviraju prodavače hrvatske zemlje"

Organizatorima se nije svidjela Milanovićeva reakcija. U objavi na Facebook stranici događaja rekli su da su "iznenađeni, ogorčeni i pomalo uvrijeđeni. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Iznenađeni smo, ogorčeni i pomalo uvrijeđeni. Slavili smo ljubav prema domovini"

"Iznenađeni, ogorčeni i pomalo uvrijeđeni objavom predsjednika Republike Hrvatske moramo obraniti vrijednosti kojima smo se vodili pri organizaciji koncerta 'Imotski ne zaboravi'. Jučer je više od 20.000 Hrvatica i Hrvata iz svih dijelova Hrvatske i šire dijaspore slavilo ljubav prema našoj domovini.

Količina emocija i ponosa koja je od početka do kraja krasila ovaj događaj daje nam za pravo izjaviti kako je ovo bio koncert godine na kojem su svi izvođači i posjetitelji otvorili svoje srce i napunili dušu Hrvatskom. Pjesme poput 'Lijepa li si', 'Domu Mom', 'Pjevam i Plačem' i mnoge druge pjevane su u jedan glas iz srca, bez ikakve političke konotacije i skrivenih značenja.

Prije, za vrijeme i poslije koncerta nije zabilježen niti jedan incident ni djelovanje policije. U svim medijima prenesene su samo pozitivne reakcije, ovo je jedini negativni osvrt kojeg smo pročitali. Ne želimo da ovaj veličanstveni događaj bude perfidno izvrnut te da posluži kao temelj za prizemne političke prepirke. Tome nije mjesto ovdje! Zajedništvo, ponos i ljubav prema Hrvatskoj ćemo uvijek zagovarati i širiti, koliko god to pojedinim interesnim krugovima smetalo.

Poštovani predsjedniče, 'Ako ne znaš šta je bilo'… vidimo su u Dugopolju 16.08.2024. u 21 sat", poručili su.

Iznenađeni, ogorčeni i pomalo uvrijeđeni objavom predsjednika Republike Hrvatske moramo obraniti vrijednosti kojima smo se vodili pri organizaciji koncerta “Imotski ne zaboravi”. Jučer je više od 20.000 Hrvatica i Hrvata iz svih dijelova Hrvatske i šire dijaspore slavilo ljubav prema našoj domovini. Količina emocija i ponosa koja je od početka do kraja krasila ovaj događaj daje nam za pravo izjaviti kako je ovo bio koncert godine na kojem su svi izvođači i posjetitelji otvorili svoje srce i napunili dušu Hrvatskom. Pjesme poput “Lijepa li si”, “Domu Mom”, “Pjevam i Plačem” i mnoge druge pjevane su u jedan glas iz srca, bez ikakve političke konotacije i skrivenih značenja. Prije, za vrijeme i poslije koncerta nije zabilježen niti jedan incident ni djelovanje policije. U svim medijima prenesene su samo pozitivne reakcije, ovo je jedini negativni osvrt kojeg smo pročitali. Ne želimo da ovaj veličanstveni događaj bude perfidno izvrnut te da posluži kao temelj za prizemne političke prepirke. Tome nije mjesto ovdje! Zajedništvo, ponos i ljubav prema Hrvatskoj ćemo uvijek zagovarati i širiti, koliko god to pojedinim interesnim krugovima smetalo. Poštovani predsjedniče, “Ako ne znaš šta je bilo”… vidimo su u Dugopolju 16.08.2024. u 21 sat.

Posted by Imotski Ne Zaboravi on Wednesday, August 7, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.