Ozlijeđenu staricu (82) nakon tri dana pustili iz bolnice. Susjede se brinule o njoj

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

82-godišnja Zagrepčanka koja je prošli tjedan zadobila ozljede kralješka nakon što su je udarila klizna vrata ipak će dobiti smještaj u jednom od zagrebačkih domova za starije, i to nakon apela njezinih susjeda koje su se o njoj brinule proteklih dana.

Puštena nakon tri dana iz bolnice, susjede preuzele brigu o njoj

Žena je na prijam Klinike za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice zaprimljena u subotu, 27. srpnja, zbog zadobivene ozljede nakon što su je udarila klizna vrata. Poslije RTG i CT obrade pacijentica je hospitalizirana na Zavodu za ozljede i bolesti kralježnice zbog prijeloma L3 kralješka.

Iz KBC-a Sestre milosrdnice kazali su nam da je na konziliju odlučeno da se liječenje nastavlja konzervativnim tretmanom, pacijentici je postavljena imobilizacija te je nakon tri dana otpuštena na kućnu njegu uz upute.

"Pacijentica je otpremljena kući sanitetskim prijevozom po izdanom nalogu Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Liječenje i boravak pacijentice provedeno je u skladu s pravilima struke", rekli su nam.

S obzirom na to da se o ozlijeđenoj ženi, kojoj je iz dana u dan bivalo sve gore, nije imao tko brinuti, to su činile njezine susjede, kritizirajući institucije jer joj nisu osigurale adekvatan smještaj i skrb.

Vraćena u bolnicu, a po izlasku će ipak ići u dom

Nakon što je, prema izjavama njezine susjede, žena danima trpjela jake bolove, ponovno su je odvezli u bolnicu u nadi da će je tamo i zadržati. Iz bolnice su Indexu rekli da uz ranije navedeni prijelom pacijentica ima i druge komorbiditete te da je zbog toga trenutno hospitalizirana u KBC-u Sestre milosrdnice.

Ipak, na koncu dolazi dobra vijest iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad, koji je nakon javnog apela susjeda odlučio osigurati smještaj ozlijeđenoj ženi.

"Nadležni područni ured donio je rješenje o privremenom smještaju u kriznim situacijama, čime je korisnici osiguran smještaj u Domu za starije osobe Medveščak. Smještaj će biti realiziran nakon otpusta iz zdravstvene ustanove", kazali su Indexu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.