Gotovo milijun domova u Teksasu bez struje nakon uragana. Izmjereno 38 stupnjeva

Foto: Profimedia

Gotovo milijun kućanstava i tvrtki u Teksasu danas i dalje nije imalo struje, pet dana nakon uragana Beryl.

CenterPoint Energy, najveća elektroenergetska tvrtka u Teksasu, objavila je da je bez struje i dalje oko 860.000 njihovih potrošača. Uspjeli su obnoviti opskrbu strujom za više od 1.4 milijuna potrošača, navodi se na njihovoj internetskoj stranici. 

Houston bez struje, a izmjereno je 38 stupnjeva

Stanovnici Houstona su sve više frustrirani jer temperature rastu. Izmjereno je 38 stupnjeva Celzijevih. Neke tvrtke ostale su zatvorene jer nemaju struje, a stanovnici su morali baciti stotine dolara vrijedne namirnice.

Neki su potražili smještaj u hotelima i na Airbnbu, no nema puno opcija, osobito ne jeftinih. Neki su rekli da bi za vikend mogli otići iz grada jer ne mogu živjeti bez struje po vrućini.

Očekuje se šest velikih oluja

Meteorolozi Sveučilišta Colorado povisili su ovaj tjedan svoje prognoze za jačinu uragana ove godine i smatraju da je Beryl najava vjerojatno vrlo aktivne sezone.

Sada očekuju šest velikih oluja, s vjetrovima brzine veće od 180 kilometara na sat, a prije su ih prognozirali pet. Beryl je bio najranija oluja pete kategorije do sada. Teksas je pogodio kao oluja prve kategorije s vjetrovima brzine od oko 130 kilometara na sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.