Golema multinacionalna kompanija gasi 3200 radnih mjesta u Europi

Foto: EPA

Britanski multinacionalni proizvođač robe za široku potrošnju Unilever planira do kraja iduće godine ugasiti nešto više od tri tisuće radnih mjesta u uredima u Europi, potvrdio je glasnogovornik medijska izvješća.

"U idućih nekoliko tjedana pokrenut ćemo postupak savjetovanja sa zaposlenicima na koje bi predložene promjene mogle utjecati", rekao je glasnogovornik Unilevera.

Do kraja 2025. godine ukidaju 3200 radnih mjesta u Europi

Kompanija je u srijedu izvijestila direktore da će do kraja 2025. ukinuti čak 3200 radnih mjesta u Europi, pokazali su detalji telekonferencije.

Londonski poslovni list Financial Times prvi je iznio detalje, izvijestivši da bi radna mjesta trebala biti ugašena uglavnom u uredima u Londonu i Rotterdamu. 

Gašenje radnih mjesta sastavni je dio programa poboljšanja produktivnosti koji je najavljen u ožujku i predviđao je čak 7500 otkaza.

"Očekivani neto učinak na radna mjesta u Europi od danas do kraja 2025. kreće se u rasponu od 3000 do 3200 radnih mjesta", rekla je glavna službenica u kadrovskoj službi Constantina Tribou.

"Mjere podrazumijevaju najopsežnije gašenje radnih mjesta u Unileveru u više desetljeća", naglasio je šef radničkog vijeća u Unileverovom europskom poslovanju Hermann Soggeberg u pismu radnicima.

Naziv "Program za produktivnost" potpuno je neprimjeren budući da će ljudi koji su radili i bili produktivni ostati bez plaće, dodao je Soggeberg.

Izvršni direktor Hein Schumacher predstavio je u listopadu planove koji bi trebali vratiti povjerenje ulagača pojednostavljivanjem poslovanja nakon slabijih rezultata u proteklim godinama. Uz otkaze najavio je i izdvajanje poslovanja sa sladoledom, napominje Reuters.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.