Dubrovački poduzetnik lažirao oporuku da dobije stan, grobnicu i novac. Osuđen je

Ilustracija: Shutterstock

Poduzetnik iz Dubrovnika Đ.B. osuđen je na zatvorsku kaznu od jedne godine koja je zamijenjena uvjetnom kaznom, a sve zbog krivotvorenja oporuke i prevare radi stjecanja nepripadne imovinske koristi.

Radi se o stanu u Pločama, grobnici na Boninovu i sredstvima s bankovnih računa, piše Dubrovački dnevnik.

Dvoje zaposlenika dubrovačkog poduzetnika lagalo u šefovu korist

Riječ je o stanu površine 51 kvadratnog metra, koji ima potkrovlje i terasu, suvlasništvu na Boninovu i sredstvima od preko 5000 eura na bankovnim računima. Prema pravomoćnoj presudi, Đ.B. je sve nabrojeno htio prisvojiti krivotvorenjem oporuke.

U ovom slučaju su na uvjetnu kaznu osuđene još dvije osobe, a radi se o zaposlenicima u tvrtki dubrovačkog poduzetnika. Dvoje zaposlenika je osuđeno jer su javnom bilježniku dali lažne podatke o tome kako je izjavljena usmena oporuka u korist Đ.B. 

Oštetio zakonsku nasljednicu

U presudi dubrovačkog Općinskog suda stoji da je Đ.B. u Matičnom uredu Dubrovnik rekao kako je jedini nasljednik pokojne I.L. temeljem usmene oporuke. Kao dokaz je dostavio lažne izjave dvoje osuđenih zaposlenika svoje tvrtke.

Tijekom ostavinskog postupka, Đ.B. je priložio neautentičnu vlastoručnu oporuku I.L. Tako je krajem 2018. godine, Đ.B. proglašen jedinim nasljednikom imovine I.L. te tako oštetio zakonsku nasljednicu, piše Dubrovački dnevnik.

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Dubrovniku je nepravda ispravljena, a poduzetnik je priznao krivnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.