Brnabić izmislila da je šefica udruge Majke Srebrenice prijetila Vučićevoj djeci

Foto: Armin Durgut, Dejan Rakita/PIXSELL

Šefica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić napala je Muniru Subašić, predsjednicu udruge Majke Srebrenice i Žepa. Brnabić je optužila Subašić da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Munira Subašić izrekla je do sada najmonstruozniju prijetnju - i ne samo po život predsjednika Republike Srbije, već direktnu prijetnju po život njegove djece i njegove još uvijek nerođene unučadi", napisala je Brnabić na X-u.

Što je Subašić rekla?

Brnabić je potom je ubacila citat Subašić, ali je izostavila ključni dio tako da je govor predstavila kao prijetnju iako je vrlo jasno da se radilo o pozivu na suživot te na bolju budućnost za buduće generacije, piše Klix.

"Meni je žao što gospodin Vučić nije bio sponzor Rezolucije što to nije pokrenuo i što nije postao Willy Brandt pa da živimo zajedno u miru rahatluku i poštovanju jednih drugih. Možemo imamo mjesta za sve ljude u BiH i za Srbe i za Muslimane i Hrvate", rekla je Subašić na kraju svog govora.

Majke Srebrenice poručile Ani Brnabić: Spustite glavu i sramite se

Majke Srebrenice su reagirale na objavu Ane Brnabić. Njezinu izjavu su nazvale ogavnom te su je podsjetile da su njihova djeca mrtva, a ubili su ih oni koji utočište nalaze u državi koju Brnabić predstavlja, piše Klix.

"Munira Subašić nikada i nikome nije naudila niti je prijetila da će za jednog Srbina biti ubijeno stotinu muslimana. Spustite glavu i sramite se", poručile su Majke Srebrenice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.