Za ovaj umak kažu da ide savršeno uz svako meso, a rade ga i u restoranima

Foto: Shutterstock

BILO da se radi o pečenoj piletini, sočnom steaku, mesu s roštilja, ćevapima ili svinjetini iz tave – ponekad je sve što im fali dobar umak. I ne, ne mislimo na kečap ili senf. Imamo recept za umak koji ide uz gotovo svako meso, gotov je za 10 minuta, a toliko je dobar da ćete ga mazati i na kruh.

Univerzalni umak od senfa i meda

Ovaj umak jelima s mesom donosi idealan balans slanoće, kiselosti i slatkoće. Paše uz piletinu s roštilja, govedinu ili ramstek, svinjske kotlete, puretinu, pa čak i uz ribu ili povrće s roštilja. Kiselost senfa "reže" masnoću mesa, a slatkoća meda zaokružuje okus, pogotovo kad je u pitanju roštilj. 

Pripremite:

  • dijon senf (ili obični ako nemate)
  • med
  • jabučni ili vinski ocat
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • (opcionalno: malo češnjaka u prahu ili sitno ribanog)

Kako se priprema

Sve sastojke stavite u manju zdjelu. Dobro izmiješajte pjenjačom ili vilicom dok se ne spoji u glatki, sjajni umak. Kušajte i po želji prilagodite – više meda ako volite slađe, više senfa ako volite pikantno.

Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.