Ručkovi iz zamrzivača: Skuhajte danas, jedite cijeli tjedan - evo par ideja

Foto: Shutterstock

AKO VAM se ideja svakodnevnog kuhanja čini zamornom, a ipak želite jesti domaće i ukusne obroke, imamo rješenje za vas. Donosimo popis jela koja možete pripremiti unaprijed, u većim količinama, pa jednostavno zamrznuti i uživati u njima tijekom idućeg tjedna - bez svakodnevnog stajanja za štednjakom. 

Osim što ćete uštedjeti vrijeme, ovakav način planiranja obroka pomaže i u smanjenju bacanja hrane te olakšava organizaciju prehrane u užurbanim danima. Bilo da kuhate za obitelj, partnera ili samo za sebe, ova jela su praktična, ukusna i spremna onda kad vi to poželite.

1. Klasičan Ragù Alla Bolognese

Ragù alla Bolognese tradicionalno je talijansko jelo podrijetlom iz Bologne, koje se sastoji od tjestenine i bogatog ragùa od govedine (ponekad i svinjetine) i rajčice. Ragù možete napraviti unaprijed u većim količinama pa zamrznuti i imati u zamrzivaču za dane kada nemate vremena kuhati - uz to samo trebate skuhati tjesteninu, i to je to. Cijeli recept je ovdje.

2. Najfiniji pileći saft

Ovaj raskošan starinski saft je prava riznica okusa i najbolje ga je poslužiti uz pire krumpir ili tjesteninu. Može se zagustiti sa žlicom brašna ili žličicom gustina razmućenom u malo hladne vode, ali nije nužno. Najbolja stvar je da se i ovaj saft može zamrznuti pa ga je potrebno samo podgrijati, uz svježe kuhanu tjesteninu ili krumpir. Recept je ovdje.

3. Varivo s mljevenim mesom i povrćem

Sva variva možete unaprijed napraviti pa zamrznuti, pa tako i ovo varivo od mljevenog mesa i povrća. Iako na prvu zvuči neobično, odlično je, a možete ga poslužiti uz prilog po izboru. Cijeli recept pronađite ovdje.

4. Gulaš iz pećnice

Ovaj topli gulaš iz pećnice s govedinom, krumpirom, mrkvom i graškom savršen je za pripremiti unaprijed pa ćete ga imati spremnog na bilo koji radni dan, kada ne stignete previše vremena provoditi u kuhinji. Cijeli recept za ovo jelo pronađite ovdje.

5. Chilli con carne

U prijevodu, "čili s mesom" tradicionalno je meksičko jelo na žlicu koje također možete napraviti u velikim količinama pa zamrznuti. Poslužite ga uz kuhanu rižu, tortilje ili domaći kruh, a cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.