GRAH s kobasicama jelo je koje se u Hrvatskoj već godinama priprema za Praznik rada. Osim toga, mnogi se za Praznik rada okupljaju i pripremaju roštilj, a zapečeni grah uz jela s roštilja sjajno ide. Zato smo na jedno mjesto skupili tri najpopularnija recepta s grahom - bilo da želite pripremiti grah s kobasicom, ili zapečeni grah koji ćete poslužiti uz roštilj, ovdje pronađite sve recepte.
Prvomajski grah po originalnom receptu iz JNA. Ovdje možete koristiti bilo koji suhi grah, od trešnjevca, zelenčeka ili bijelog graha, a cijeli recept za jelo možete pronaći ovdje.
Ako nemate previše vremena, napravite ovaj brzinski grah. Najčešće se radi s kranjskim kobasicama, ali možete staviti bilo koje dimljene kobasice za kuhanje koje nađete u hladnjaku. Recept je ovdje.
Kuhan pa zapečen u pećnici, grah, jedan je od omiljenih priloga uz mesna jela i roštilj, a možete ga napraviti i danas, uz roštilj. Recept je ovdje.