SVIMA nam se povremeno dogodi da kupimo previše kruha, koji nam ostane idući dan. Tada je već tvrd i neukusan za jelo, no ako ste ga namjerali baciti - nemojte. Moguće ga je "oživjeti" i spasiti.
I sami smo radili ovaj trik, a sada smo na njega naišli i na TikToku. Uz malo vode i pećnicu vratit ćete starom kruhu svježinu, mekoću i hrskavu koricu - kao da je upravo izašao iz pekarnice.
Kruh stavite pod mlaz mlake vode ili ga dobro poprskajte vodom sa svih strana, dok ne postane lagano vlažan.
Postavite pećnicu na 160 °C i pričekajte da se zagrije.
Vlažni kruh stavite izravno na rešetku ili pleh i pecite 6 do 7 minuta. Ako je kruh deblji ili tvrđi, možete ga ostaviti malo duže. Nakon pečenja, kruh će biti mekan iznutra, a korica će ponovno postati hrskava - gotovo kao da ste ga upravo kupili.
Kruh s vremenom gubi vlagu, zbog čega postaje tvrd. Kada ga navlažimo i zagrijemo u pećnici, voda isparava u obliku pare, prodire u sredinu i vraća kruhu vlagu. Istodobno, toplina pećnice ponovno zapeče koru, pa ona postaje hrskava.
@nicoleivoryrogan Nothing worse than a stale rubber baguette! This hack makes the bread so fresh and crunchy you'd think it was home baked. #foodie #foodlover #recipe #cooking #foodgasm #delicious #fyp #foodphotography #foryou #foryoupage #yum #homemade ♬ original sound - NicoleIvoryRogan