Jeste li znali da možete "oživjeti" tvrdi jučerašnji kruh? Mnogi to rade, evo kako

Foto: Shutterstock

SVIMA nam se povremeno dogodi da kupimo previše kruha, koji nam ostane idući dan. Tada je već tvrd i neukusan za jelo, no ako ste ga namjerali baciti - nemojte. Moguće ga je "oživjeti" i spasiti.

I sami smo radili ovaj trik, a sada smo na njega naišli i na TikToku. Uz malo vode i pećnicu vratit ćete starom kruhu svježinu, mekoću i hrskavu koricu - kao da je upravo izašao iz pekarnice.

1. Navlažite kruh

Kruh stavite pod mlaz mlake vode ili ga dobro poprskajte vodom sa svih strana, dok ne postane lagano vlažan.

2. Zagrijte pećnicu

Postavite pećnicu na 160 °C i pričekajte da se zagrije.

3. Pecite kruh

Vlažni kruh stavite izravno na rešetku ili pleh i pecite 6 do 7 minuta. Ako je kruh deblji ili tvrđi, možete ga ostaviti malo duže. Nakon pečenja, kruh će biti mekan iznutra, a korica će ponovno postati hrskava - gotovo kao da ste ga upravo kupili.

Zašto ovaj trik djeluje?

Kruh s vremenom gubi vlagu, zbog čega postaje tvrd. Kada ga navlažimo i zagrijemo u pećnici, voda isparava u obliku pare, prodire u sredinu i vraća kruhu vlagu. Istodobno, toplina pećnice ponovno zapeče koru, pa ona postaje hrskava.

@nicoleivoryrogan Nothing worse than a stale rubber baguette! This hack makes the bread so fresh and crunchy you'd think it was home baked. #foodie #foodlover #recipe #cooking #foodgasm #delicious #fyp #foodphotography #foryou #foryoupage #yum #homemade ♬ original sound - NicoleIvoryRogan

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.