SVIMA nam se barem jednom dogodilo da nam usred kuhanja kremastog umaka zatreba vrhnje koje nemamo ili ga nemamo dovoljno kako bi dobili teksturu koju priželjkujemo. Vrhnje je ključan sastojak u mnogim receptima - poput legendarne "Marry Me Chicken" piletine, no, i u ovom slučaju postoje odlične alternativne metode koje će dati kremastu teksturu.
<< Recept za Marry Me Chicken - piletinu u kremastom umaku
Mnogi ga imaju kod kuće, a osim kao namaz, uspješno se može koristiti i u kuhanju. Krem sir je odlična zamjena za vrhnje za kuhanje jer ga možete koristiti u omjeru 1:1. "Hrani će čak dati i laganu notu karakterističnu za krem sir," kaže Brooke Caison, urednica hrane na portalu Delish.
Još dva osnovna sastojka koja sigurno imate u frižideru su punomasno mlijeko i maslac. Caison preporučuje omjer: dvije mjere mlijeka na jednu mjeru rastopljenog maslaca. Samo ih dobro umutite prije dodavanja u jelo.
Ako imate višak grčkog jogurta u hladnjaku, iskoristite ga za umake.Pomiješajte jedan dio punomasnog grčkog jogurta i jedan dio punomasnog mlijeka. Mlijeko će razrijediti gustoću jogurta, a dobit ćete bogatu, ali i nešto zdraviju verziju. "Najbolje u toj kombinaciji je što dobijete i malo dodatnih proteina," dodaje Caison.
Ako ste na biljnoj prehrani ili izbjegavate mliječne proizvode, ovaj proizvod bit će vrlo dobra alternativa vrhnju. Nezaslađena kokosova krema može savršeno zamijeniti slatko vrhnje, i to u istom omjeru (1:1). Osim što daje kremastu teksturu, unosit će i lagani kokosov okus u jelo.