OVIH dana sve se vrti oko priprema hrane i slastica. Pisali smo vam o tradicionalnim specijalitetima koje mnogi neće izostaviti ni ove godine, a ovaj vam put donosimo nešto malo drugačije. Kuglofi su već dobro poznata blagdanska slastica, i poznajemo ih u mnogim varijacijama. Pronašli smo jedan za koji smo sigurni da će osvojiti baš sve za stolom - snickers kuglof.
Klasični kuglof u kombinaciji bogate čokolade, hrskavog kikirikija i kremaste karamele - vjerujte nam, nestat će u trenu. Zapišite recept, jer nećete ga raditi samo za Uskrs.
Prvo, pripremite kalup za kuglof tako da ga dobro premažete maslacem i posipate krušnim mrvicama, zatim stavite u hladnjak. Istopite bijelu čokoladu na pari i pomiješajte s maslacem. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte šećer i miksajte dok se ne istopi. Dodajte samljeveni kikiriki, prosijane suhe sastojke i sve dobro sjedinite.
Ulijte polovicu smjese u pripremljeni kalup, stavite pripremljenu karamelu, a zatim preostalu smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta. Nakon pečenja, ohladite kuglof, izvadite iz kalupa i ukrasite istopljenom čokoladom i kikirikijem.
Recept s detaljnim mjerama nalazi se ovdje.