Ova torta od jagoda prikupila je preko stotinu lajkova na Fejsu: "Savršena je"

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? svakog dana pratimo što to naši čitatelji pripremaju, a sada nam je za oko zapela jedna torta s jagodama koja izgleda toliko dobro da je oduševila sve ljude u toj grupi i prikupila preko stotinu lajkova.
"Savršena je", pišu svi za ovu tortu naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić, koja je tortu nazvala Jagodica Bobica i dodala kako nije mogla odoljeti jagodama koliko su mirisale, pa ih je morala iskoristiti za ovu tortu.
Recept za ovu tortu podijelila je još prošle godine, no ove je godine napravila neke izmjene na torti - umjesto preljeva od jagoda, Lidija je ovog puta na kremu stavila još jedan biskvit pa još malo kreme i sve to ukrasila jagodama.
Recept za tortu
Prema originalnom receptu, za ovu će vam tortu trebati:
- jaja
- sol
- šećer
- vanilin šećer
- brašno
- gustin
- ulje
- vrhnje za šlag
- mlijeko
- želatina
- limunov sok
- jagode.
U lonac stavite mlijeko, vrhnje za šlag, šećer, žumanjke, gustin i vanilin šećer i kuhajte kao puding. Kuhajte dvije minute, a zatim prekrijte folijom i ostavite da se ohladi (da bude mlako).
Pjenasto umutite jaja, sol i šećer, a zatim dodajte vanilin šećer te brašno i gustin. Na kraju dodajte ulje. Smjesu ulijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Gotov biskvit ohladite i stavite ga u kalup pa poredajte jagode izrezane na polovice.
Umutite preostalo slatko vrhnje, pomiješajte ga s rastopljenom želatinom pa dodajte prvi dio kreme. Kremu zatim rasporedite preko jagoda koje ste složili na biskvit i ostavite da se torta ohladi preko noći.
U zdjelu stavite jagode, šećer i limunov sok pa lagano prokuhajte i ispasirajte jagode. U to dodajte gustin pomiješan s vodom, ohladite, a zatim prelijte preko ohlađene torte i ostavite da se stegne u hladnjaku.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati