Naslovnica
Vijesti
Sport
Magazin
Magazin
Shopping
Ljubimci
Food
Mame
Auto
Fit
Chill
Horoskop
Oglasi
Recepti
Ostalo
Zaposli se na Indexu
Lajk.hr
Tečaj
TV program
Kino
Vrijeme
Kalendar
{{userInfo.Initials}}
{{userInfo.FirstName}}
{{userInfo.FirstName}}
Moj profil
Odjavite se
Najčešće serviran desert u Bijeloj kući - obožava ga i Trump
JEDNA slastica već dugo vremena nosi status jednog od simbola američke kuhinje.
4.7.2025.
Osvojila nas je salata gotova za 5 minuta. Odlična za brzi ručak ili uz roštilj
OSVJEŽAVAJUĆI i jednostavan prilog koji se priprema za samo nekoliko minuta, idealan kao brz ručak ili uz roštilj.
4.7.2025.
Imamo najbrži recept za lepinje iz tave - od sada ih radimo samo ovako
MEKANE, mirisne i gotove za manje od sat vremena – ove lepinjice iz tave mogla bi vam postati nova navika.
4.7.2025.
Ovako se danas jede diljem Amerike - obilježava se Dan nezavisnosti
4.7.2025.
Što zapravo jedu ljudi koji žive najdulje? Imaju prilično drugačije navike od većine
U DIJELOVIMA svijeta gdje ljudi redovito dožive stotu, prehrana je jednostavna, lokalna i iznenađujuće daleko od moderne opsesije dijetama.
4.7.2025.
Ovaj je prilog pravi klasik, a kladili bismo se da nema osobe koju ne bi oduševio
AKO TRAŽITE zanimljiv (i zasitan) prilog, na pravom ste mjestu. Ovaj prefin prilog osvojit će svakoga tko ga proba.
3.7.2025.
Na fejsu se raspravlja o bijelom žumanjku u domaćem jajetu - znate li razlog tome?
NA FEJSU smo naišli na zanimljivu raspravu oko jajeta domaće kokoši - s bijelim žumanjkom.
3.7.2025.
Sjećate se slasnih ćevapa s kajmakom u brioche pecivu? Vratili su se u Zagreb
KUĆICA Briocherie nudi dobro poznata brioche peciva punjena ćevapima i kajmakom, ali i dvije vrste brioche peciva punjena Nutellom i sladoledom.
3.7.2025.
Ovo su najbolji restorani u Hrvatskoj prema izboru poznatog austrijskog portala
AUSTRIJSKI Falstaff objavio je novi Restoranski vodič za Hrvatsku.
3.7.2025.
Znate li što je rudarska greblica? Ovom jelu posvećena je cijela manifestacija
ZA VIKEND se održava manifestacija posvećena ovom jelu.
3.7.2025.
Ovo osvježavajuće piće toliko je dobro da ćete ga htjeti raditi cijelo ljeto
IMAMO recept za limunadu koja dolazi kao pravi spas u ove vruće ljetne dane, kada se temperature penju i iznad 35 Celzijevih stupnjeva.
2.7.2025.
Thompsonov koncert mogao bi vam zakompicirati neke stvari. Mislite na njih na vrijeme
KONCERT Thompsona u Zagrebu donosi i kolaps u prometu i velike gužve. Mislite o organizaciji na vrijeme.
2.7.2025.
Rovinj je jedini grad u Hrvatskoj s tri restorana nagrađena Michelinovim zvjezdicama
S OVOM novom zvjezdicom, Rovinj postaje jedina destinacija u Hrvatskoj s tri restorana nagrađena Michelinovim zvjezdicama - Cap Aureo, Agli Amici i Monte.
2.7.2025.
Zašto su punjene paprike ukusnije nakon nekoliko dana? Moglo bi vas iznenaditi
PUNJENE paprike poznate su i po jednoj zanimljivoj kulinarskoj osobini - još su ukusnije dan kasnije, pa čak i nekoliko dana nakon što su pripremljene.
2.7.2025.
Poznato je što će se jesti u fan zoni na Bundeku - krafne s likom Thompsona
CROFNA je jedini zagrebački donut bar, a ovog će petka i subote svoj štand imati i u sklopu fan zone na Bundeku.
2.7.2025.
Kupili ste rajčice bez okusa? Evo kako ih ipak možete spasiti i što će ih "izvući"
RAJČICE koje kupimo ponekad su gotovo bez okusa i nisu ukusne za jelo. No znamo par trikova kako ih ipak "poboljšati", te kako ih je najbolje iskoristiti.
2.7.2025.
I vi kupujete zapakirani kruh iz dućana? Stručnjaci posebno upozoravaju na njega
KRUH iz vrećice djeluje kao jednostavno i praktično rješenje, ali iza njegove dugotrajnosti krije se više nego što mislite.
1.7.2025.
Znate li odabrati dobru lubenicu? Po jednoj stvari možete znati koliko je dozrijevala
PRVE lubenice su stigle, a kod kupnje je važno znati odabrati onu savršeno zrelu.
1.7.2025.
Krem juha od najpopularnijeg ljetnog povrća - radimo ju već danas
TIKVICE su u vrhuncu sezone, volimo ih u brojnim jelima, a ova jednostavna juha osvojit će vas na prvu.
1.7.2025.
Izašao je novi Michelinov vodič za Hrvatsku, evo koji su restorani dobili zvjezdicu
IZAŠAO je novi Michelinov vodič za Hrvatsku za 2025. godinu.
1.7.2025.
Ovo su najzasitnije salate koje jedemo kao glavni obrok cijelo ljeto
AKO IMATE želju jesti salatu kao glavni obrok, ali uvijek ubrzo osjetite glad - isprobajte neki od ovih recepata za one najzasitnije.
1.7.2025.
Probali smo baš sve s ljetnog Fuliranja, evo što se nudi i kako se kreću cijene
NA TRGU Josipa Jurja Strossmayera otvoreno je Fuliranje Summer Sunset, a traje sve do nedjelje, 6. srpnja.
1.7.2025.
Ovako izgleda najduži široki rezanac ikada izrađen u Hrvatskoj
KUHARIMA je za rekordnu duljinu od 18,8 metara trebalo je tek nešto više od sat vremena te 30 jaja, 5 kilograma brašna i 1,5 litra vode.
1.7.2025.
Mnogi se čude kada čuju da se popularno voće može ovako jesti - jeste li probali?
POPULARNO ljetno voće može se pripremiti i na roštilju, što joj daje potpuno novi okus i teksturu.
30.6.2025.
Nestlé predstavio mini verzije omiljenih pahuljica Nesquik® i Lion®
S PREPOZNATLJIVIM okusima i cjelovitim žitaricama, novo izdanje popularnih pahuljica donosi još više zabave u svaki obrok.
30.6.2025.
Festival sladoleda vraća se na otok Krk, počinje već sljedeći tjedan
POPULARNI Festival sladoleda održava se od 7. do 13. srpnja.
30.6.2025.
Španjolci obožavaju ovu ludu tradiciju - "Vino leti na sve strane"
U ŠPANJOLSKOM gradiću Haro svake se godine održava kaotična i vesela vinska bitka u kojoj se tisuće ljudi međusobno polijevaju litrama crnog vina, slaveći tradiciju duboko ukorijenjenu u lokalnu povijest i kulturu.
30.6.2025.
Maslinovo ulje u Hrvatskoj je duplo skuplje od onog u Europskoj uniji - zašto?
IAKO cijene maslinovog ulja u Europi padaju, u Hrvatskoj i dalje rastu – i to gotovo dvostruko u odnosu na europski prosjek.
30.6.2025.
Riječki restoran oduševio potezom: "Nitko ne zaslužuje biti gladan"
LJUDI ne prestaju hvaliti ovaj potez vlasnika restorana.
30.6.2025.
Brzi i jednostavni recepti za svaki dan koji će oduševiti baš sve za stolom
U NASTAVKU donosimo recepte koje možete pripremiti koristeći isključivo namirnice s aktualnih akcija.
30.6.2025.
Francuski chef otkriva na što obratiti pažnju kada kupujete pekarske proizvode
FRANCUSKI chef Maxim Pradié otkrio je nekoliko savjeta za kupnju francuskih pekarskih proizvoda te kako ih čuvati i očuvati im okus.
30.6.2025.
Naan je indijski kruh koji ide uz sve, napravite ga kod kuće poput profesionalca
NAAN je vrsta mekog, tankog kruha koji potječe iz Indije i vrlo je popularan u kuhinjama južne Azije, ali i na Bliskom istoku i u srednjoj Aziji.
30.6.2025.
"Jabuke ne sadrže puno vitamina C, željeza ni kalcija", kažu stručnjaci
JABUKE su često smatrane simbolom zdravlja, ali koliko su zapravo korisne za naše tijelo?
29.6.2025.
Znate li što je Stracciatella? Nije samo okus sladoleda
KADA NETKO spomene stracciatellu, većina ljudi odmah pomisli na sladoled. No, ono što mnogi ne znaju jest da se naziv stracciatella u talijanskoj kuhinji odnosi još na dvije potpuno različite delicije.
29.6.2025.
Vruće je, a vama se jede na žlicu? Ovo su ljetna variva gotova u 30 minuta
VRUĆINE su počele, no mnogi i dalje imaju potrebu za kuhanim obrokom, i to onim na žlicu. Ako ih u zadnje vrijeme izbjegavate - nemojte. Kuhajte ih, ali one prilagođene ljetu.
29.6.2025.
"Vidi se gdje je obitelj složna". Čitateljica opet oduševila svojim nedjeljnim ručkom
NEDJELJNI ručkovi su, kako se čini, mnogima jedan od najdražih tjednih obroka. Čitateljica Marija Ričko ponovno je skupila brojne lajkove i komentare na svoj bogati nedjeljni stol.
29.6.2025.
Što mislite o kavi bez kofeina? Evo što je to ustvari, mnogi ne znaju kako se dobiva
IAKO se dekofeinizirana kava često percipira kao blaža i sigurnija opcija, proces uklanjanja kofeina - posebno kad uključuje kemijska otapala - nosi potencijalne rizike koji zaslužuju pažnju.
29.6.2025.
Što su najveće ikone hollywooda najradije jele? Iznenadili biste se
IAKO su bile ikone stila i glamura, neke od najpoznatijih retro zvijezda zapravo su obožavale iznenađujuće jednostavna i domaća jela koja biste lako mogli pripremiti i vi.
28.6.2025.
Jedna je namirnica još 1995. proglašena najzasitnijom - a nije meso
JEDNA uobičajena namirnica već desetljećima nosi titulu namirnice koja može najviše zasititi, a nije meso.
28.6.2025.
Vruće je i ne pečemo kolače, ali zato radimo nešto super brzo i prefino
I LJETI radimo slastice, ali trudimo se što je više moguće olakšati proces pripreme. Izbjegavamo pećnice, ali se zato zabavljamo pripremajući super fine i brze deserte.
28.6.2025.
Lagano, ukusno i bez glutena: Imamo par ideja za obrok s bezglutenskim tortiljama
AKO NE PODNOSITE gluten, a jedu vam se tortilje, isprobajte ove domaće tortilje napravljene s bezglutenskim brašnom.
28.6.2025.
Imate li i vi ove namirnice kod kuće? Spasit će vas u brojnim situacijama
NEKE namirnice dobro je uvijek imati kod kuće - evo koje su to i zašto nam toliko znače.
28.6.2025.
Tiktokerica pokazala kako napraviti led ako nemate kalup, ljude brine jedna stvar
KADA ZAVLADAJU velike vrućine, nema ništa bolje od čaše hladne vode ili nekog drugog pića s ledom. Led je u ovim vrućinama pravi saveznik, no često se dogodi da pri ruci nemamo kalup za led.
26.6.2025.
Jednom kad ga probate, stalno ćete raditi ovaj čips od omiljenog ljetnog povrća
AKO TRAŽITE zdraviju alternativu klasičnom čipsu, ali ne želite kompromis kad je riječ o okusu i hrskavosti - ovaj čips od tikvica će vas oduševiti.
26.6.2025.
Kada temperature dođu do 38°C, spas potražite u ovim osvježavajućim receptima
DONOSIMO nekoliko jednostavnih recepata koji će vas rashladiti i pomoći vam da lakše preživite ove ljetne vrućine.
26.6.2025.
Skromna namirnica koja se jela u siromaštvu, a danas je na meniju imaju body builderi
JEDNU namirnicu obožavamo pripremati i ljeti i zimi, posebno kada nemamo puno vremena, a potrebno nam je jelo koje će nas zasititi. Poznata je od davnina, a danas je sve popularnija.
26.6.2025.
Gordon Ramsay otkriva kako savršeno poširati jaja u nekoliko minuta uz tajni sastojak
GORDON Ramsay poznat je po svojim kulinarskim vještinama, a sada je slavni televizijski chef podijelio jednostavnu, ali učinkovitu metodu za savršeno poširanje jaja - svaki put.
26.6.2025.
Ručkovi gotovi u samo pola sata idealni su kada je vani vruće i ništa vam se ne da
LJETO JE vrijeme kada želimo što manje vremena provoditi uz štednjak, a što više uživati u suncu - zato su brzi i lagani recepti pravi spas.
25.6.2025.
Za ovaj vam ljetni desert treba 20 minuta, a oduševit će sve koji ga probaju
JEDAN od najfinijih i najbržih deserata koje ljeti možete pripremiti.
25.6.2025.
Koristite li maslinovo ulje za prženje? Na fejsu traje žestoka rasprava, evo istine
U NAŠOJ grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali, jedna je članica postavila pitanje o prženju na maslinovom ulju. Otvorila se žestoka rasprava, mišljenja su oprečna, a evo što je zapravo ispravno.
25.6.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook
Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Prijavite se
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja
i
Pravilima o privatnosti
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti