TRI poznata kuhara – Amy Thielen, Molly Stevens i James LaVigne – otkrili su ključnu tehniku za izradu najbolje krumpir salate: kuhanje cijelih, neoguljenih krumpira u hladnoj, posoljenoj vodi. Ovaj postupak osigurava ravnomjerno kuhanje i optimalnu teksturu.
Svaki od njih dodaje svoj jedinstveni pečat ovom klasičnom jelu, od njemačkih i austrijskih vinaigreta do južnjačkih majoneznih varijacija s jajima i senfom, prenosi eatingwell.
Koristite voskaste vrste poput crvenih, žutih ili Yukon Gold krumpira, jer bolje zadržavaju oblik nakon kuhanja.
Stavite ih u hladnu vodu i počnite kuhati. Time ćete osigurati da se kuha ravnomjerno, a nakon kuhanja, dok su još topli, prelijte ih s malo octa kako bi upili okuse. Za kremoznost koristite majonezu ili grčki jogurt, a za dodatnu hrskavost povrće poput celera, crvene paprike ili krastavaca.
Obogatite salatu svježim začinskim biljem poput peršina, vlasca ili kopra za dodatnu svježinu.
Svaki kuhar ima svoj prepoznatljiv pristup. Thielen preferira njemačke ili austrijske vinaigrete, dok Stevens kombinira kremaste i vinaigretne elemente. LaVigne, inspiriran južnjačkom tradicijom, često dodaje senf, luk i jaja, ponekad i sumak za poseban okus.