Znate za kolač ledeno nebo? Imamo recept za koji vam treba točno 11 minuta

Foto: Antonia Jagodić

LEDENO nebo jedan je od onih kolača koji na prvi zalogaj osvoji i ljubitelje klasičnih i ljubitelje kremastih deserata. Lagane teksture, osvježavajućeg okusa i idealan za tople dane - ovaj kolač se često nalazi na stolovima kad se traži nešto brzo, a efektno. U klasičnoj verziji uključuje biskvit i pečenje, no ova varijanta je još jednostavnija - ne peče se i gotova je za točno 11 minuta.

Da, tako je u receptu navela naša čitateljica i autorica recepata Antonia Jagodić, poznata po svojim praktičnim, brzinskim slasticama koje uvijek uspijevaju. 

Potrebni sastojci

Za podlogu:

  • Petit keksi
  • Mlijeko

Za kremu:

  • Mlijeko
  • Puding od vanilije
  • Šećer
  • Vanilin šećer
  • Maslac

Dodatno:

  • Slatko vrhnje
  • Svježe jagode

Kako se priprema

Od ukupne količine mlijeka odvojite malo i u njemu razmutite pudinge, šećer i vanilin šećer, a ostatak mlijeka stavite da zavrije. Kada zakuha, dodajte puding smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a zatim u hladnu kremu umiksajte omekšali maslac.

U međuvremenu kratko umačite kekse u mlijeko i slažite prvi red u kalup. Na kekse nanesite polovicu kreme, preko nje složite narezane jagode, pa premažite preostalu kremu. Na kraju izradite slatko vrhnje i premažite cijelu površinu kolača. Dobro ohladite prije posluživanja.

Recept sa svim detaljima pronađite ovdje i uživajte u najbržoj slastici ovog ljeta!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.