POSTOJI nešto posebno u mirisu pečenog krumpira koji se širi kuhinjom - zlatno-hrskava korica s vanjske strane, a iznutra savršeno mekan, sočan i pun okusa. Bilo da se poslužuje kao prilog uz neko mesno jelo ili samo uz sezonsku salatu, krumpir iz pećnice uvijek je pun pogodak.
No tajna najsočnijeg krumpira nije samo u vrsti krumpira, već i u načinu pripreme, začinima i malim trikovima koji ga pretvaraju u pravo malo gastronomsko čudo. Jedan takav trik otkrila je i naša čitateljica Selma Omerbegović u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
"Slađi od mesa. Samo tri začina su dovoljna za preukusan mladi krumpir iz pećnice", napisala je uz fotografiju sočnog mladog krumpira, tek izvađenog iz pećnice, a podijelila je i recept po kojem ga je pripremala. Donosimo ga u nastavku.
Osim mladog krumpira, koji je glavni sastojak, trebat će vam i:
Krumpire operite - veće krumpire prepolovite, a manje ostavite cijele. Krumpire stavite u vodu u koju ste dodali 2 žličice soli, promiješajte i stavite kuhati. Nakon što voda zavre, kuhajte još 5 minuta, a krumpire zatim ocijedite i prebacite ih u drugu zdjelu.
Krumpirima dodajte 2 žličice soli, 2 žličice češnjaka i žličicu papra pa ih zalijte s 2 žlice ulja. Dobro promiješajte, a zatim ih prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Ako vam je u zdjeli ostalo još začina, pospite ga po krumpirima.
Između krumpira stavite komadiće maslaca (otprilike 60 g), a zatim ih prekrijte drugim papirom za pečenje i zatvorite sa svih strana. Pecite 35 do 40 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Cijeli recept je ovdje.