IAKO se priprema kobasica čini jednostavnom, i tu postoji jedan važan korak koji mnogi preskaču, pa kobasice budu neravnomjerno pečene te hrskave izvana, a polusirove iznutra.
Kobasice su neizostavan dio svakog roštilja, a često ih pečemo i na tavi. No čini se da neki to cijelo vrijeme rade pogrešno jer zanemaruju jedan korak koji je naizgled nebitan, a zapravo prilično važan.
Tajna je u tome da kobasice prije pečenja ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi. Ova metoda ne vrijedi samo za kobasice - preporučuje se i za druge vrste mesa, poput odrezaka. Ako ih izvadite iz hladnjaka oko 20 minuta prije pečenja, ravnomjernije će se ispeći. Osim toga, manja je vjerojatnost da će im popucati opna.
Ova jednostavna, ali ključna navika može značajno poboljšati pripremu kobasica, jamčeći savršeno pečeno meso u svakom zalogaju. Za još bolji rezultat koristite tave s debljim dnom za pečenje kobasica i pecite ih na laganoj do srednje jakoj vatri - previsoka temperatura može spaliti vanjski sloj dok unutrašnjost ostane sirova.
Nakon što su gotove, kobasice treba kratko ostaviti da odmore na sobnoj temperaturi kako bi ostale sočne i mekane - i to je to.