Jeste li probali ovakve špagete? Osvojili su mnoge, a možete ih jesti koliko hoćete

Foto: Shutterstock

ZOODLES, ili špageti od tikvica, postali su popularna alternativa tradicionalnoj tjestenini, osobito među ljubiteljima zdrave prehrane i onima koji prate niskokalorične ili low-carb dijete. Ovaj lagani obrok bogat je vlaknima, vitaminima i mineralima, a istovremeno ima vrlo malo kalorija – idealan za ljetne dane ili brzi večernji obrok.

Mi ne pratimo niskokalorične dijete i volimo se najesti, no ova nas je zdrava "tjestenina" od tikvica osvojila. Lako se radi, a još je lakša u jelima.

Kako pripremiti zoodles?

Za pripremu zoodlesa, tikvice je najbolje oguliti na rezance pomoću posebne gulilice ili julienne rezalice. Ako nemate ove alate, možete ih jednostavno narezati na tanke trakice nožem. Tikvice se mogu konzumirati sirove, ali često se preporučuje kratko blanširanje ili lagano pirjanje kako bi postale mekše i lakše probavljive.

@stephypalisoc This is how I make my zucchini noodles. how about you? #foodtiktok #zucchini #cookinghacks #kitchengadgets #kitchenhacks #cookingtips ♬ Berry Fairy - Dalkom Sounds

Ako želite obogatiti svoje zoodles, isprobajte ovaj recept za špagete od tikvica s umakom od mljevenog mesa:

Sastojci za špagete od tikvica s umakom od mljevenog mesa

  • tikvice
  • luk
  • rajčice
  • mljeveno meso
  • mljevena crvena paprika
  • češnjak
  • Sol, papar
  • Suhi bosiljak ili origano

Dinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte mljeveno meso, začinite solju, paprom i mljevenom paprikom, te dinstajte nekoliko minuta. Dodajte nasjeckane rajčice i dinstajte još 20 minuta, povremeno miješajući. Pred kraj kuhanja dodajte sušeni origano ili bosiljak.

Tikvice operite, osušite i naribajte ili narežite u oblik špageta. Po želji, kratko ih blanširajte u vrućoj vodi 1-2 minute, pazeći da ostanu hrskave. Na tanjur stavite pripremljene tikvice i prelijte gotovim umakom. Poslužite toplo.

Ovdje se nalazi i cijeli recept sa svim detaljima.

@betterwbecca Have tou tried zoodles before? I have this like once or twice a week because its so yum and easy! Also 1 large zucchini gives you 2 servings of noodles so you can save half of the zoodles in an airtight container for another night that week! #zucchini #zucchinirecipes #zucchinirecipe #zucchinirecipe #zucchininoodles #zoodles #pesto #pestopasta #pestozoodles #10minutemeal #10minutedinner #healthydinner #healthydinnerideas #healthydinnerrecipes #spiralizer #fyp #foryou #healthyrecipe ♬ Delilah (pull me out of this) - Fred again..

Savjeti za pripremu zoodlesa

  • Soljenje tikvica: Prije pripreme, posolite tikvice i ostavite ih nekoliko minuta kako bi ispustile višak vode. Zatim ih isperite i osušite kuhinjskom krpom.
  • Kratko kuhanje: Tikvice kuhajte samo nekoliko minuta kako bi zadržale svoju teksturu i hranjive tvari.
  • Raznoliki umaci: Zoodles možete kombinirati s raznim umacima poput pestoa, rajčice s bosiljkom, ili kremastim umacima od sira.

Zoodles su svestrani i mogu se prilagoditi različitim okusima i prehrambenim potrebama. Isprobajte ih kao zdravu alternativu tradicionalnoj tjestenini i uživajte u njihovoj laganoj i hranjivoj prirodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.