SIGURNO ste čuli za Pavlovu tortu, a vjerojatno ste ju nerijetko i sami pripremali. Riječ je o torti s bazom od bezea - snijega od bjelanjaka koji se suši u pećnici dok ne postane hrskav izvana, a ostane mekan i pjenast iznutra. Na taj se sloj stavlja tučeno vrhnje za šlag, a sve se ukrašava svježim voćem, koje daje torti svježinu i ravnotežu.
Ovo je idealni ljetni desert, a sada ga je naša čitateljica Antonia Jagodić napravila u obliku rolade, a recept podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?. "Pavlova u obliku rolade. Lagana, osvježavajuća, ma perfektna, a tako jednostavna za napraviti", napisala je ona.
Za pripremu ove rolade trebat će vam:
Izmiksajte jaja i postepeno im dodajte šećer u prahu. Miksajte desetak minuta. Dodajte ekstrakt vanilije, žlicu gustina i octa pa smjesu promiješajte špatulom, ne mikserom. Smjesu izlijte na veliki kalup od pećnice i poravnajte. Na smjesu pospite listiće badema i sušite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
Prohlađenu koru premažite izmiksanim vrhnjem za šlag i pospite sitno narezanim jagodama. Pažljivo zarolajte i stavite da se hladi minimalno dva sata. Po želji pospite šećerom u prahu, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.