TREŠNJE su pravo sezonsko blago - sočne, slatke i neodoljivo aromatične. Iako im cijena često zna biti visoka, posebice na početku sezone, njihov okus opravdava svaki uloženi cent. Upravo zato vrijedi iskoristiti svaki trenutak dok su svježe dostupne i pretvoriti ih u jedan od raskošnih deserata koji donose čisti užitak. U nastavku donosimo nekoliko recepata koji slave trešnje u punom sjaju.
Štrudla s omiljenim sezonskim voćem idealna je za ljeto. Jogurt i griz čine ju laganom, a okus trešanja daje joj osvježavajuću notu. Cijeli recept je ovdje.
Ovaj brzopotezni ljetni desert dio je klasične francuske kuhinje. Sočan desert od lijevanog tijesta i trešanja koji baš svakome uspijeva, a odlično se slaže sa sladoledom od vanilije. Recept je ovdje.
Voće u kombinaciji s hrskavim posipom brzo postaje fina slastica. Obavezno poslužite uz kuglicu sladoleda, a cijeli recept pronađite ovdje.
Mehlspajz je kolač kojeg ćete svi prepoznati kao onaj bakin, žuti i mirisni kolač s trešnjama ili višnjama koji se brzo priprema i brzo pojede. Napravite ga dok je sezona ovog voća, a recept je ovdje.