Tri vrste voća koje tope masne naslage s trbuha

Foto: Pexels

Sve više ljudi traži prirodne načine za smanjenje masnih naslaga na trbuhu, a prehrana igra ključnu ulogu u tom procesu. Stručnjaci ističu da određene vrste voća mogu biti odličan saveznik u borbi protiv tvrdokornih masnoća. Osim što su ukusne i pune vitamina, neke vrste voća posebno pomažu ubrzati metabolizam i potaknuti sagorijevanje masnoća. U nastavku su tri vrste voća koje su se pokazale posebno učinkovitima.

Borovnice

Stručnjaci tvrde da su borovnice jedno od najboljih voća za smanjenje masnih naslaga na trbuhu. Sadrže malo kalorija, a bogate su antioksidansima i vlaknima, što pomaže dulje zadržati osjećaj sitosti. Redovita konzumacija borovnica može smanjiti ukupnu tjelesnu masnoću, a posebno utječe na masnoće oko trbuha.

Ove male bobice također pomažu u regulaciji razine šećera u krvi, što je važno za sprječavanje nakupljanja masnoće. Borovnice su odličan dodatak zobenoj kaši, smoothieju ili kao samostalna užina. Razni nutricionisti i dijetetičari preporučuju da ih uvrstimo u prehranu barem nekoliko puta tjedno.

Grejp

Grejp se često spominje kao voće koje pomaže u mršavljenju, a savjetnici za prehranu naglašavaju da je posebno koristan za topljenje masnoća na trbuhu. Sadrži enzime koji potiču sagorijevanje masti i ubrzavaju metabolizam. Osim toga, grejp ima vrlo malo kalorija i puno vode, pa može pomoći u kontroli apetita i smanjenju unosa kalorija tijekom dana.

Njegova vlakna dodatno pridonose osjećaju sitosti pa je manje vjerojatno da ćemo posegnuti za nezdravim grickalicama. Grejp je odličan za doručak ili međuobrok, a može se dodati i salatama za svježinu i okus.

Avokado

Iako je avokado kaloričniji od većine voća, stručnjaci napominju da sadrži zdrave masnoće koje mogu pomoći u smanjenju masnih naslaga na trbuhu. Mononezasićene masne kiseline iz avokada pomažu u regulaciji hormona gladi i smanjuju nakupljanje masnoća oko struka. Osim toga, avokado je bogat vlaknima, što doprinosi duljem osjećaju sitosti i stabilizaciji šećera u krvi.

Redovita konzumacija avokada može poboljšati zdravlje srca i pomoći u održavanju zdrave tjelesne mase. Možemo ga dodati u salate, smoothieje ili koristiti kao namaz na integralnom kruhu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.