Jelo koje Ličani jedu stoljećima - jako je i zasitno, a priprema je najjednostavnija
![Jelo koje Ličani jedu stoljećima - jako je i zasitno, a priprema je najjednostavnija](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/12c637f3-a07b-4172-be55-dc1ff656f052.jpg?width=765&height=508)
VIKEND je počeo, a ako se i vi pitate što jesti, a želite nešto domaće, zimsko i zdravo - na pravom ste mjestu. Pravo je vrijeme za jedan lički klasik, za čiju vam pripremu treba desetak minuta - svo ostalo vrijeme je krčkanje u loncu.
Ličani su poznati po jelima koja su se pripremala od dostupnih, domaćih sastojaka - na jednostavan način. Najčešće su to bili krumpir, kiselo zelje i suhomesnati proizvodi, a upravo o takvom receptu vam danas i pišemo. Inače, lički je krumpir trajno zaštićen proizvod na razini Europske unije, a od davnina je središte mnogih ličkih jela.
Potrebni sastojci
Trebat će vam nekoliko sastojaka.
- krumpir
- kiselo zelje
- svinjska mast
- slanina
- rebra
- suhi vrat
- dimljena kobasica
Kako se priprema
Priprema ne može biti jednostavnija - koristite veći lonac, pa u njega slažite sastojke. Red kiselog zelja, pa oprano suho meso (slaninu i rebra), žlicu svinjske masti i na kraju preostali dio zelja. Prelijte vodom i kuhajte. Pred kraj kuhanja dodajte dimljene kobasice, a jelo poslužite uz krumpir kuhan u ljusci.
Ovdje je detaljan recept.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati