Tikvice na ovaj način još niste probali, a recept uspijeva i najvećim amaterima

PITA S tikvicama jedno je od onih jednostavnih, a neodoljivih jela koja obožavamo pripremati ljeti. Lagana, sočna i puna okusa, idealna je za ljetne dane kada su tikvice u sezoni, a možete ju napraviti za doručak, večeru ili međuobrok. Recepta za ovakvu pitu ima puno, a mi smo pronašli jedan odličan od naše čitateljice.
"Pita s tikvicama - lagana, sočna i savršena za ove ljetne dane", napisala je naša čitateljica Selma Omerbegović pa u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila i recept za svoju pitu u koju je, osim tikvica, još dodala i glavicu luka i crvenu papriku.
Potrebni sastojci
Za ovu pitu trebat će vam:
- tikvice
- luk
- crvena paprika
- glatko brašno
- sol
- kukuruzno brašno
- jaje
- voda
- palenta
- ulje.
Kako se priprema
Tikvice najprije operite, a zatim im odrežite krajeve i naribajte ih na tanke kriške. Prebacite ih u zdjelu. Glavicu luka sitno nasjeckajte i dodajte u zdjelu s tikvicama. Isto napravite i s crvenom paprikom - nasjeckajte ju na kockice i dodajte tikvicama. U zdjelu s povrćem dodajte brašno i žličicu soli, koje ste prethodno sjedinili u manjoj zdjelici. Dodajte i kukuruzno brašno, jaje i vodu. Sve to zajedno dobro sjedinite.
Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i u nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Pospite palentom te dodajte malo ulja i žličicu soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 35 minuta. Gotovu pitu prvo ohladite, a zatim narežite i poslužite. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati