Ogulite češnjak u jednom potezu uz jedan alat koji svi imamo - evo kako

GULJENJE češnjaka mnogima je najgori dio kuhanja – ljepljiva ljuska i miris koji se ne skida s prstiju. Zahvaljujući društvenim mrežama, puno je lakše vidjeti kako to rade drugi i naučiti nešto novo. Ovaj smo put naišli na trikove koji ovaj "zadatak" čine puno jednostavnijim.
Metoda 1: Pinceta i jedan potez
Jedan od viralnih hitova pokazuje kako autorica videa pomoću obične kozmetičke pincete izvlači središnju jezgru režnja, a ljuska zatim sama sklizne dolje – bez trljanja, bez noža i bez muke. Trik djeluje posebno dobro na svježem, čvrstom češnjaku.
Metoda 2: Nož i “jedan rez”
Drugi trik uključuje samo nož: odreže se vrh režnja, a zatim se prstima jednostavno pritisne baza – ljuska se raspukne i sama odvoji, kao da ste ogulili mandarinu. Ova metoda ne zahtijeva snagu, a režanj ostaje cijeli i netaknut.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati