Dodajte jedan sastojak u pljeskavice i više vam nikad neće ispasti tvrde i žilave

KADA pomislimo na pljeskavice, prva stvar koja nam pada na pamet je sočno, lagano hrskavo meso koje se topi u ustima. Međutim, u kućnoj pripremi, često ispadaju tvrde i žilave, što se pojačava kako se meso hladi. Iako, ustvari se radi o samo jednom koraku koji ne bismo trebali izbjegavati prilikom pripreme smjese - dodavanje tekućine.
Dodajte mlijeko i krušne mrvice
Klasični trik za mekane pljeskavice je dodavanje mlijeka i krušnih mrvica u smjesu. Mlijeko pomaže da meso ostane sočno i daje mu nježnu teksturu. Kružne mrvice upijaju tekućinu i zadržavaju vlagu, čineći pljeskavice mekšima. Ako želite da pljeskavice budu meke, ključno je da ne miješate previše smjesu jer i to doprinosi tvrdoći mesa. Miješajte samo dok se svi sastojci ne povežu.
Nemojte ih stiskati i pržite ih na srednjoj vatri
Nakon što pripremite smjesu za pljeskavice, ostavite je u hladnjaku barem 30 minuta prije oblikovanja. Dobro ohlađenu smjesu lako ćete oblikovati i bit će vam puno lakše baratati pljeskavicama. Kada oblikujete pljeskavice, nemojte ih previše stiskati. Lagano ih oblikujte u ravne, okrugle oblike. Nemojte ih previše stiskati - i stiskanje doprinosi tvrdoći, tako da ih lagano formirajte i ostavite sa strane.
Pržite ih na srednje jakoj vatri. Jedna od velikih grešaka je prženje na previsokoj temperaturi - tako postaju hrskave izvana, a previše meke izutra, čak i sirove. Ponekad se naglim pečenjem čak stvori tvrda korica koja uopće nije privlačna na mesu. Dakle, pržite ih na srednje jakoj temperaturi, 4-5 minuta sa svake strane.
Evo i recepta za savršene pljeskavice sa sirom i šampinjonima.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati