BRUNCH je postao omiljeni vikend ritual mnogih - spoj doručka i ručka koji nas privlači ne samo hranom već i atmosferom. No, užitak često dolazi uz paprenu cijenu. Kava, sok, jedno jelo i odjednom ste ostavili pola dnevnice u popularnom bistrou.
No, brunch ne mora biti luksuz rezerviran za restorane. Uz malo truda i prave recepte kod kuće možete pripremiti jednako ukusan brunch (ako ne i bolji), i to uz znatno manji trošak. Evo nekoliko ideja.
Američki brunch klasik, jaja Benedict odličan su izbor za zdrav i ukusan doručak. Radi se o poširanim jajima serviranim na engleskom muffinu uz kuhanu šunku i hollandaise umak. Cijeli recept pronađite ovdje.
Ove palačinke nešto su deblje, dok je unutrašnjost prozračna i mekana, pa teksturom podsjećaju na američke palačinke. Odličan su izbor za doručak ili brunch, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ovaj klasični recept za sendvič sa sirom sastoji se od kriški sira, kruha i maslaca. Sendvič možete pripremiti na tavi, u tosteru ili na žaru, a juha od rajčice popularni je prilog koji se poslužuje uz ovaj sočan i hrskav sendvič. Možete ga, naravno, poslužiti i kao samostalan obrok, a cijeli recept je ovdje.
Donosimo vam recept za brz, ukusan i zdrav doručak ili brunch. Poširanje je proces kuhanja razbijenog jajeta u vrtlogu vrele vode, a za savršeno poširano jaje s tvrdim bjelanjkom i tekućim žumanjkom potrebno je tri minute. Recept je ovdje.
Odlična ideja za brzi doručak, brunch ili lagani ručak. Gljive pripremljene na ovaj način sočne su jer su prvo pirjane, a zatim pržene. Cijeli recept pronađite ovdje.